Ivana Ivanovic / Pixsell
Ivana Ivanovic / Pixsell

Rijeka preuzela vrh, fantastični golovi Obregona i Selahija šokirali Poljud i nanijeli prvi poraz Karoglanu

ned. 28.01.24. | 19:45

Gledali smo sjajan Jadranski derbi i veliki preokret Rijeke u drugom poluvremenu

U posljednjem dvoboju 20. kola Hrvatske nogometne lige, Rijeka je na gostovanju pobijedila Hajduk s 2-1 i time nanijela prvi poraz Mislavu Karoglanu na klupi Hajduka. Pobjedu su Rijeci donijeli spektakularni golovi Jorgea Obregona i Lindona Selahija, oba u drugom poluvremenu, čime su gosti preokrenuli vodstvo Bijelih s poluvremena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

S nova tri boda, Rijeka je preuzela prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Imaju isti broj bodova kao i Hajduk, ali zbog boljeg međusobnog omjera sljedeće kolo dočekat će kao prvoplasirani sastav lige.

Hajduk je poveo u 15. minuti. Sigur je poslao centaršut na drugu stranu šesnaesterca do Kleinheislera koji je vratio loptu u sredinu do Livaje, a ovoj pucao glavom, pogodio Pukštasa u leđa i lopta je završila u mreži za 1-0. Bilo je to praktički sve što smo vidjeli u prvom dijelu.

Rijeka je uspjela izjednačiti u 55. minuti. Smolčić je ubacio iz auta sve do peterca, Obregon, koji je ušao na poluvremenu, primio je loptu, potom poluškaricama zakucao loptu u gol za 1-1.

Samo sedam minuta kasnije Rijeka je još jednom zatresla mrežu Hajduka. Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, a Goda u gužvi uspio ugurati loptu u mrežu. Međutim, pogodak je poništen nakon provjere VAR-a jer je Goda igrao rukom prije nego je zabio gol.

U 75. minuti sve je bilo čisto i Rijeka je povela sa 2-1 fantastičnim golom Lindona Selahija. Obrana Hajduka nije najbolje raščistila situaciju, lopta je došla do veznjaka Rijeke koji je pogodio punom, iz voleja i sa 13-14 metara iskosa silovito pogodio za 2-1.

Hajduk je bio korak do izjednačenja u 84. minuti, Kleinheisler je sjajno opalio sa 17-18 metara, ali je Labrović vrhunski reagirao. Igralo se čak 11 minuta sudačke nadoknade, a Hajduk je u petoj minuti nadoknade ostao s igračem manje jer je Livaja zbog ozljede gležnja odšepao do klupe.

Hajduk - Rijeka 1-2

Split. Stadion: Poljud, gledatelja: 32.621

Strijelci: 1-0 Pukštas (15., Livaja), 1-1 Obregon (55.), 1-2 Selahi (75.)

Glavni sudac: Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo), Ivan Starčević (Bjelovar); četvrti sudac: Oliver Romić (Osijek); VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Ivan Vučković (Zagreb)

Žuti kartoni: Sahiti, Sigur, Uremović, Žaper, Kalik, Kalinić (Hajduk), Smolčić, Radeljić, Selahi, Labrović (Rijeka)

Hajduk (4-3-3): Lučić - Sigur, Šarlija (78. Kalinić), Uremović, Moufi (73. Krovinović) - Pukštas (58. Benrahou), Žaper, Krovinović (73. Odjidja-Ofoe) - Sahiti (58. Kalik), Livaja, Kleinheisler

Rijeka (4-1-4-1): Labrović - Smolčić, Radeljić, Galešić, Goda - Selahi (84. Bogojević) - Pašalić (67. Grgić), Fruk (67. Hodža), Janković, Pjaca (80. Petrovič) - Ivanović (46. Obregon)

Tijek utakmice:


Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLHajdukNK Hajduk SplitHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti