Rijeka preokretom u posljednjim sekundama stigla do bodova protiv Lokomotive

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.08.17. | 23:00

Dramatično je bilo na Rujevici večeras!

Kakva večer u Rijeci!

Nakon što su u posljednja dva kola dvaput poraženi, od Osijeka i Dinama, Riječani su nakon teškog gostovanja u Pireju dočekali Lokomotivu. Matjaž Kek je na teren poslao dio igrača koji nisu u prvom planu, poput Prskala, Črnica, Đokovića, Mateija i Punčeca, a to im se gotovo odbilo o glavu.

Rijeka je krenula od prve minute s inicijativom, ali jalovom, nakon čega je već u 16. minuti Lokomotiva zabila za vodstvo. Nakon greške domaće obrane pred Prskala je izbio Doležal, koji šalje loptu Majeru, a mladi veznjak zabija svoj četvrti gol ove sezone za šok na Rujevici. Rijeka je logično tada krenula s još jačim napadima, ali se rezultat nije mijenjao.

 Sve do 81. minute trajali su pokušaji, a onda je Bradarić stigao do prostora za šut, opalio, a kišom oprana lopta vara Šempera koji ju je imao na ruci, međutim nije uspio spriječiti da uđe u gol. Rijeka je imala izjednačenje, a samo tri minute poslije i jedanaesterac. U šesnaestercu Lokomotive srušen je Heber, ali Mateijev mlaki udarac čita Šemper i tako drži bod svojoj momčadi koja se neshvatljivo povukla u svoj šesnaesterac gotovo čitavo drugo poluvrijeme.

No, na kraju ih to nije koštalo gubitka bodova. Riječani su se spasili u četvrtoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade kada je junak današnje utakmice Bradarić odlično proigrao dotad tragičara Mateija, koji ovog puta ne griješi. Uspješno gađa dalji kut Šemperovog gola za spas u zadnji čas i izbjegavanje četvrtog poraza u nizu, koji bi zasigurno debelo uzdrmao Rijeku.

Rijeka je nakon ove pobjede na trećem mjestu, s bodom manje od drugoplasiranog Hajduka i četiri boda manje od Dinama. Lokomotiva je na osmom mjestu sa četiri boda iz pet utakmica.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Florentin MateiFilip Bradarić

Ostale Vijesti