Foto: NK Rijeka
Foto: NK Rijeka

Rijeka predstavila nove dresove i svladala Slaven Belupo, Radeljić oduševio na debiju, Sušak obranio kazneni udarac Grgiću

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 21:29

Momčad s Kvarnera je do pogodaka došla iz prekida (jedanaesterac, slobodni udarac), dok je jedini pogodak Slavena postigao Mioč. Zanimljivo, Frigan je preskočio današnju utakmicu jer se ozbiljno radi na njegovom transferu...

Nogometaši Rijeke svladali su Slaven Belupo u pripremnoj utakmici igranoj na Rujevici rezultatom 2-1. Jakirovićeva momčad bila je nešto bolja, ali valja reći kako je Slaven Belupo mogao do remija da se nakon udarca Mioča u 89. minuti nije ukazao Stjepan Radeljić koji je sjajnom obrambenom reakcijom spriječio siguran pogodak Farmaceuta. Rijeka je do pogodaka došla iz prekida, prvo je Ampem bio precizan s bijele točke (32.), da bi onda i Banda poentirao iz slobodnog udarca četiri minute kasnije. Jedini pogodak Slavena postigao je Mioč koji je je u pripremnom razdoblju uvjerljivo najbolji igrač Farmaceuta. Mioč je dvaput poentirao u remiju s Goricom, a istu stvar je umalo ponovio i danas.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti su prvi zaprijetili u četvrtoj minuti preko Ortiza, dok je onda sjajnu priliku propustio Ampem na suprotnoj strani kojeg je Marković zaustavio u situaciji jedan na jedan. Mioč je u 31. dobro protegnuo Labrovića, da bi onda Rijeka s dva brza pogotka osigurala veselje svim navijačima koji su stigli na utakmicu (njih oko 2000). Doduše, u 39. minuti je Mioč smanjio na 2-1, a njemu je to bio treći pogodak u posljednje tri utakmice. Valja spomenuti i kako je neposredno prije odlaska na predah Slaven mogao do poravnanja, ali Hoxha nije bio precizan nakon brze kontre koja je prilično iznenadila igrače u bijelom.

Na startu drugog poluvremena zaprijetili su Djouarha i Goda za Rijeku, a Hoxha i Mioč za Slaven. No, rezultat se nije mijenjao. U 73. minuti je Rijeka s bijele točke mogla ponovno otići na dva pogotka prednosti, ali udarac Grgića obranio je Sušak.

U 89. minuti su Farmaceuti mogli do poravnanja, ali sjajnom intervencijom je najnovije pojačanje Riječana, Stjepan Radeljić, zaustavio gotovo pa siguran pogodak gostiju. Inače, Radeljić je u svega 25 minuta na terenu oduševio svojom izvedbom te je po mnogima u to malo vremena dovoljno pokazao da ga se može nazvati pojačanjem.

Inače, Matija Frigan je preskočio današnju utakmicu jer se ozbiljno radi na njegovom izlaznom transferu. Nekoliko je klubova 'zagrizlo', ali usprkos visokim temperaturama, na Rujevici su za takva pitanja – zakopčani do grla!

Rijeka – Slaven Belupo 2-1

Strijelci: 1-0 Ampem (32. – 11m), 2-0 Banda (36.), 2-1 Mioč (39.)

Stadion: Rujevica, gledatelja: 2000

Glavni sudac: Ivan Šantić (Kastav), pomoćnici: Marko Balen, Mauro Mušković (Rijeka). 

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Veiga, Mitrović, Dilaver, Goda - Hodža, Banda - Ampem, Janković, Djouahra - Obregon

Od 60. minute igrali su: Galešić, Liber, Petrovič, Fruk, Grgić, Radeljić, Smolčić, Čabraja, Pašalić, Ivanović. Trener: Sergej Jakirović. 

Slaven Belupo (4-1-4-1): Marković (46. Sušak) – Krušelj (46. Bosec), Eškinja, Hlevnjak (46. Kocijan), Martinaga – Mioč, Marina, Mađarić (46. Bautista) – Hoxha (85. Herceg), Ortiz (81. Mrdaković), Crnac (68. Boras). Trener: Ricardo Moniz.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaRijekaSlaven Belupo

Ostale Vijesti