Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Rijeka i Gorica pred dogovorom: Sopić putuje danas u Lille!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 23:43

Kao nasljednik Željka Sopića na klupi Gorice spominje se Mario Cvitanović

Dinamova akcija promjene trenera izazvala je tektonske poremećaje u HNL-u. Nakon što je Jakirović otišao s Rujevice u Maksimir, u utorak poslijepodne pojavila se informacija da je blizu klupe Rijeke Ante Čačić. Bivši izbornik bio je tri i pol sata na razgovoru kod Miškovića i Raić Sudara nakon čega je Rijeka poslala ponudu. Financijski skromnu, ali ipak ponudu. Barem su tako nudile glasine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, navečer se dogodio obrat. Rijeka je krenula prema Željku Sopiću. Prema priči koju je donio 24 sata, aktualni trener Gorice trebao bi biti u četvrtak u avionu koji će Rijeku odvesti u Lille. Neće biti na klupi, već će svoju buduću momčad gledati s tribina.

U utorak navečer još ništa nije bilo dogovoreno. Nenad Črnko nije još potpisao otpusno pismo svom treneru koji može do raskida ako uplati na račun Gorice tri plaće. Naravno, pod uvjetom da se klubovi ne dogovore. A Mišković i Črnko su u dobrim odnosima. Obojica su dopredsjednici HNS-a koji kreiraju nogometnu politiku u Hrvatskoj i sigurno će pronaći zajednički jezik do jutra, kako Sopić ipak ne bi “slijepi putnik” u avionu za Lille.

Rijeka nakon Jakirovića treba energiju koju Željko Sopić ima u sebi. Nije čudo da je Sopa bio jedan od jakih kandidata za nasljednika Igora Bišćana. Da nisu uspjeli s Jakirom, išli bi prema njemu. On sam želi borbu za visoka mjesta, trofeje. Na Rujevici su to prepoznali i odlučili mu dati izuzetno potentnu momčad koju je složio Jakirović a koja je u uvodu prvenstva pokazala da se može boriti za velike stvari.

Goricu će Sopić ostaviti na pet bodova što je sasvim solidan učinak za sada. Ogroman je to napredak u odnosu na start prošle sezone. No, on je svoj posao napravio na proljeće kada je pronašao put do ostanak u ligi kada nitko ne bi stavio pet centi da će Gorica ostati dio elitnog društva. Njegovu ambiciju u ovom trenutku može pratiti Rijeka i odluka je zapravo bila lagana.

Ako će Mišković i Črnko postići dogovor, a nema razloga da ga ne postignu - još jedna trenerska enigma je riješena. I sada će Gorica biti ta koja će krenuti u potragu za novim imenom. Već večeras su se počela spominjati neka imena u kontekstu kluba iz Velike Gorice a čini se da najbolje kotira Mario Cvitanović, bivši trener Dinama koji je ponikao u Gorici, odnosno bivšem Radniku. Dakle, poznaje okruženje i lako bi se adaptirao. A u Gorici kao zdravoj sredini, Cvitanović bi konačno dobio kontinuitet koji mu je potreban.



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaHNK Gorica

Ostale Vijesti