Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka do uvjerljivog Slavlja protiv Kopera

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 09:32

Bijeli su iskoristili reprezentativnu pauzu za pripremu i uigravanje

Nogometaši Rijeke pobijedili su Koper 4-1 u pripremnoj utakmici odigranoj na Rujevici.

Bijeli su iskoristili reprezentativnu pauzu za pripremu i uigravanje za nastavak prvenstva, te su nakon utakmice protiv Halubjana, ugostili trećeplasiranu momčad slovenskog prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Radomir Đalović za utakmicu protiv Kopera nije mogao računati na reprezentativce Marca Pašalića, Šimuna Butića, Dejana Petroviča, Stjepana Radeljića i Martina Zlomislića, dok su Nais Djouahra, Gabriel Rukavina i Josip Posavec utakmicu propustili zbog ozljeda.

Rijeka je odlično krenula u utakmicu nametnuvši se od prve minute. Izostanci se nisu previše osjetili, Rijeka je povela već u devetoj minuti. Smolčić je, uz malo sreće nakon što mu se lopta odbila nakon duela, prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor, a Janković je poentirao – 1:0.

Samo dvije minute kasnije Janković je primio loptu, ušao prema sredini i ubacio, branič Kopera neoprezno je propustio loptu, Perica je bio spreman i poentirao za 2-0.

Koper je uzvratio pet minuta kasnije, nakon ubačaja iz slobodnog udarca s lijeve strane, Mittendorfer je ostao sam na drugoj vratnici, ali stoper slovenskog prvoligaša iz blizine glavom je prebacio prazan gol.

U 26. minuti, nakon duplog pasa s Pericom, Bogojević je potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali udarac je otišao pored gola. Koper je blizu gola bio u 35. minuti, Petriško je iz odlične situacije u kaznenom prostoru pucao preko gola. Do kraja prvog dijela valja izdvojiti udarac Fruka s distance u 38. minuti.

Trener Radomir Đalović na poluvremenu je napravio sedam izmjena, ali pritisak Rijeke nije popuštao.

U 50. minuti Goda je ubacio s desne strane, Gojak odlično primio loptu i pucao iz okreta – 3:0.

U 64. minuti Babić se sjurio prema golu nakon duge lopte, prvi udarac obranio je vratar Kopera, dok je drugi udarac iz blizine blokirao Ivkić i tako je propala velika prilika.

Samo minutu kasnije, nakon ubačaja iz kornera, Goda se našao u sjajnoj prilici, ali njegov udarac glavom iz blizine otišao je preko grede.

Rijeka je nastavila pritiskati i nizati prilike, Čabraja je u 67. minuti ponovo sjajno ubacio, a dobar udarac glavom Babića ukrotio je vratar Baš.

U naletu riječkih napada Koper je zatresao mrežu u 70. minuti. Bacha se dobro snašao i ubacio loptu u kazneni prostor, a Ivkić je bio precizan udarcem glavom – 3-1.

Rijeka je ekspresno odgovorila u 73. minuti. Dogan je ubacio s desne strane, lopta je prošla do Žlibanovića koji se sjajno namjestio i poentirao – 4-1.



Tagovi

HNLHNK RijekaRadomir ĐalovićKoper

Ostale Vijesti