Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Riječki Ličanin: “Lijepo se vratiti tamo gdje smo bili većinu prošle sezone, a utakmice analiziram s bratom”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 12:07

Ivan je drugi kapetan Rijeke u obitelji nakon što je to bio njegov brat Hrvoje Smolčić

Ivan Smolčić gostovao je u emisiji Radio Rijeke ‘Pod stijenama Kantride’ nakon pobjede Fiumana 1-0 i preuzimanja prvog mjesta na ljestvici hrvatskog nogometnog prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pogodak odluke postigao je Niko Janković bombom sa 30 metara u 58. minuti.

“Bio sam na svojoj strani, očekivao sam udarac od njega, puknuo je bez da gleda i najbolje je završilo”, rekao je Smolčić o golu svog suigrača.

Rijeka je time došla do 14 bodova u novoj sezoni, čime se izjednačila s Hajdukom, ali zbog bolje gol-razlike preuzela i prvo mjesto, kojeg je ispustila prošle sezone:

“Naravno, šesto je kolo i besmisleno je o tome pričati, ali lijepo se vratiti na prvo mjesto gdje smo bili većinu prošle sezone”, dodao je kapetan Riječana.

Teren u Gorici bio je po običaju vrlo nezgodan, razmišljalo se i o odgodi utakmici zbog padalina, ali ona je na kraju odigrana i sve je prošlo bez problema:

“Mislim da smo dobro sve odradili, nije bilo nikakvih grubih startova i prošlo je bez ozljeda.”

Sada Rijeku čeka utakmica hrvatskog Kupa gdje ovaj tjedan dočekuju Neretvanca iz Metkovića na Rujevici, a nakon zamjene domaćinstva s obzirom da četveroligaška momčad nije mogla organizirati dvoboj s Riječanima:

“Trener nas maksimalno fokusira na tu utakmicu, to je jasno. Teško se za tako nešto uopće pripremiti, trener nam kaže par stvari, ali najvažnije je da smo fokusirani na sebe”, rekao je Smolčić o utakmici koja se igra u srijedu u 18.30.

Gol razlika 12-1 zaslužna je za prvo mjesto na ljestvici, a Rijeka ima i najbolju obranu lige uoči dvoboja sa Šibenikom sljedeće nedjelje na Rujevici.

“Svjesni smo da imamo puno prostora za napredak, a trener traži od nas maksimalno zalaganje u obrani. Na Rujevici se uvijek očekuju tri boda, tako da će nam dobro doći podrška navijača kako bi došli do novih bodova.”

Ivan je drugi kapetan Rijeke u obitelji nakon što je to bio njegov brat Hrvoje Smolčić, sada igrač Eintrachta iz Frankfurta na posudbi u austrijskom LASK Linzu. Smolčić ističe koliko mu Rijeka znači, iako je rodom iz Gospića:

“Bila je situacija da smo igrali u riječkoj regiji i tako smo završili u Rijeci, tako da me Rijeka odgojila i koliko sam Ličanin, toliko sam i Riječanin”, rekao je Ivan i dodao o bratu:

“Čujemo se svakodnevno, on pogleda moju utakmicu, ja njegovu i analiziramo kako smo igrali, brat je meni više pomogao s obzirom da je prije počeo igrati, a sada sam ja skupio iskustva tako da si pomažemo”, zaključio je riječki kapetan.

Cijelu emisiju poslušajte OVDJE. (G)





Tagovi

Ivan SmolčićHrvoje SmolčićHNK RijekaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti