Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Riječanima je najvažnije izbjeći PAO! Idealan protivnik? Rumunjski drugoligaš!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.06.24. | 08:52

Rijeka se nalazi u skupini 2 gdje su nositelji zajedno s Bragom, Šerifom ili Zirom te Botevom ili Mariborom. Potencijalnih protivnika tek je šest, s tim da jedino važno da se jedno ime izbjegne…

Iako je utakmica Hrvatske na rasporedu u 15 sati, za Riječane je ključan dio dana dva sata ranije. Naime, u 13 sati počet će ždrijeb u Nyonu u kojem će Rijeka doznati svojeg protivnika u drugom pretkolu Europske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uvjerljivo najveći i najteži protivnik kojeg Rijeka može izvući je grčki velikan Panathinaikos. Osim njih, Riječanima potencijalni protivnici još su Maccabi Petah Tikva FC te bolji iz ogleda IF Elfsborg - Pafos FC, odnosno Paksi FC - FC Corvinul Hunedoara.

Idealan ždrijeb svakako bi bio da se izvuče Paksi ili pak Corvinul koji je i dalje član Druge rumunjske nogometne lige, a drugo pretkolo Europske lige izborili su osvajanjem Rumunjskog nogometnog kupa kad su nakon jedanaesteraca bili bolji od prvoligaša Otelula čije su boje u tom ogledu branila dva bivša Riječanina, Juri Cisotti te Diego Živulić.

PAO je također drugo pretkolo Europske lige izborio osvojivši Kup, s tim da Riječanima utakmice protiv Grka nikako nisu ostale u dobrom sjećanju. S AEK-om su u grupnoj fazi Europske lige u sezoni 16./17. igrali 2-2 u gostima, da bi onda doma izgubili 1-2. Prije toga, Riječani su imali priliku izboriti plasman u grupnu fazu Lige prvaka, ali Olympiacos je bio presnažan. Aktualni osvajač Konferencijske lige prvo je s 2-1 bio bolji na domaćem terenu, da bi onda u uzvratu na Rujevici slavili s 1-0.

Posljednji okršaj s Grcima Riječani su imali prije tri godine. I opet su Riječani odigrali dobro u gostima, na Toumbi je bilo 1-1, da bi onda PAOK projurio Rujevicom u uzvratu, a s 2-0 slavljem izborili su plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Spomenimo kako ždrijeb možete pratiti na službenoj stranici Uefe s početkom u 13 sati.

Skupina 1 – nositelji

Ajax, Molde, Rapid Beč, Trabzonspor, Cercle Brugge

Skupina 1 – nenostielji

Ružomberok – Tobol, Kilmanrock, Silkeborg, Vojvodina, Llapi – Wisla Krakow


Skupina 2 – nositelji

Braga, Šerif – Zire, Rijeka, Botev - Maribor

Skupina 2 – nenositelji

Panathinaikos, Maccabi Petah Tikva, Elfsborg – Pafos, Paksi – Corvinul Hunedoara

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(I.A.S.)


Tagovi

HNK RijekaRijekaEuropska ligaKvalifikacije za Europa liguUEFA

Ostale Vijesti