Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Reprezentativac, a u Osijeku nema minuta pa mora na novu posudbu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 08:39

Nenad Bjelica složio je respektabilnu momčad te zbog velike konkurencije neki igrači moraju na posudbu kako bi došli do potrebnih minuta.

Osijek je prošle sezone do par posljednjih kola bio jedina konkurencija Dinamu u borbi za naslov prvaka Prve HNL, no do kraja nisu izdržali. Ove sezone Bijelo-plavi žele napraviti korak više i pokušati donijeti trofej, Kupa ili prvenstva, u Gradski vrt, kao i napraviti iskorak u Europi.

Ako se po jutru dan poznaje na pravom su putu. Naime, momčad Nenada Bjelice u novu sezonu Prve HNL je ušla s dvije pobjede, u Gradskom vrtu pao je Šibenik rezultatom 3:0, a potom Hajduk na Poljudu 1:2, dok su iz Europe eliminirali nezgodni poljski Pogon. Danas ih očekuje domaći prvenstveni susret protiv Slaven Belupa, koji je u prvom kolu iznenadio Dinamo, a to Osječane poziva na dodatan oprez.

Osijek i Nenad Bjelica su ovog ljeta napravili dobar posao na transfer tržnici. Definitivno najbolji potez je otkup Miereza, no to se znalo i na proljeće da će napraviti, ali klub je doveo nekoliko igrača koji su se već na startu pokazali kako će biti prava pojačanja. Amer Hiroš je na Poljud pokazao o kakvom se igraču radi, Šime Gržan dokazano je ime u HNL-u, klub se pojačao dojučerašnjim mladim reprezentativcem Darko Nejašmić pa Ivanom Fiolićem, vratio se Antonio Mance. Kad se njima prida oporavljeni Petar Brlek definitivno se može reći da Nenad Bjelica ima momčad za najviše dosege. No, dolazak svih tih igrača znači manje ili gotovo nikakve minute za pojedine igrače koji mogu tražiti novu sredinu.

Mihail Caimacov u Osijek je stigao u veljači 2018. godine te je priključen drugoj momčadi. Prošle godine je upisao debitantske nastup i za reprezentacije Moldavije kao i prve momčadi Osijeka, na Poljud protiv Hajduka, no unatoč tome sezonu je proveo na posudbama u Olimpiji i Koperu.

Nova sezona za Caimacova donosi istu priču. Zbog velike konkurencije na poziciji središnjeg veznog svoje minute neće dočekati u Osijeku pe je nova posudba najizglednija opcija, jer vjerojatno prodaja igrača koji ima ugovor do ljeta 2024. godine u ovom trenutku za Osijek nije isplativa.

Slična situacija je i sa braničem Jose Antonijem Carom, koji je u Osijek stigao prošle godine u rujnu, no zbog problema s ozljedama za Bijelo-plave je upisao tek sedam nastupa, od čega pet u Prvoj HNL. Teško je vjerovati kako će formu hvatati u konkurenciji Bijelo-plavih, koji ove sezone jurišaju na sve frontove, već je izglednije kako će barem polusezonu provesti negdje na posudbi


Tagovi

Prva HNLOsijekMihail CaimacovNenad BjelicaJose Antonio Caro

Ostale Vijesti