Luka Mladinić/PIXSELL
Luka Mladinić/PIXSELL

Remi u Slovačkoj: Gattusova nula na talijanski način

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.08.24. | 20:26

Utakmica u Ružomberoku završena je rezultatom 0-0

Hajduk je ostvario ono što je želio, dojam je da je treneru Bijelih glavni cilj bio ne izgubiti u talijanskom stilu, jer igraju se dvije utakimice, uzvrat je na Poljudu za sedam dana, kada će sve gorjeti, a Splićani juriti pobjedu koja im jamči prolaz do doigravanja za Konferencijsku ligu. Završilo je 0-0, nije Hajduk imao puno raspoloženih pojedinaca u ofenzivi, ali nije niti previše riskirao kada zna da ima popravni na Poljudu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bijeii su imali bučniju podršku svojih navijača, njih oko 400 koji su se ekipirali sa zakašnjenjem, bodrili su svoju momčad uz pjesmu i bubnjeve. Hajduk je nastupio u očekivanom i najavljenom sastavu Ivanom Lučićem koji se oporavio i stao pred vrata, u posljednjoj linijii je umjesto Zvonimira Šarlije koji nije bio zapisniku, lijevi stoper bio Dominik Prpić.

S klupe su dvoboj počele dvije najveće zvijezde Hajduka uz Marka Livaju, Ivan Rakitić i Ivan Perišić, jer kod Gennara Gattusa važne utakmice igraju samo oni koji su na stopostotnoj razini spreme. Ako se u HNL-u može malo progledati kroz prste, u Europi to Gattuso ne dopušta. Tako je na mjestu Rakitića zaigrao Filip Krovinović, a na lijevom krilu Emir Sahiti. Kalik je bio iza Livaje, najisturenijeg u napadu. Bila jto čista formacija 4-2-3-1.

Hajduk je prvu opasniju akciu odigrao kada Rokas Pukštas dao za Abdoulijea Sanyanga Bambu koji utrčao u prostor, ali izborio samo korner nakon kojega nije bilo opasnosti.

Domaći su strpljivo čekali svoju prigodu koja se dogodila u 17. minuti kada je Martin Gomola pobjegao po desnoj strani, ubacio pred vrata idealnu loptu za kapetana Martina Chriena koji nije dobro pucao iz izgledne situacije sa 7-8 metara.

U 30. nije priznat pogodak Rokasu Pukštasu, majstoru ubacivanja iz drugog plana, bio je malo prebrz, a možda i Livaja pa je dosuđeno zaleđe. Hajduk je susret imao pod kontrolom, jer došao je po pozitivan rezultat.

No, u nastavku su se vremenski uvjeti promijenili, počala je padati jaka kiša uz neugodan vjetar, tako da situacija na terenu nije bila idealna za igru. Trebalo je tek vidjeti tko će se po tom pljusku bolje snaći, sjevernjaci koji su na to naviknuti ili Splićani s juga kontinenta. Srećom pa je teren bio u jako dobrom stanju, u potpunosti drugačije u odnosu na izjave iz Trabzonspora koji je ovdje igrao kolo ranije u Europskoj ligi.

Gattusova momčad nije napadala stihijski, nije imala ni potrebe jer je uzvrat za tjedan dana na punom Poljudu, ulaznice su već u prodaji.

Velika kiša potrajala je nekih dvadeset minuta, no nastavio je puhati vjetar... Gattuso se odlučio za promjene u srediini i napadu, uveo svježe igrače i malo ispremiješao mjesta. Tako su na krilima bili Bruno Durdov i Ivan Perišić, a Pukštas iza Aleksandra Trajkovskog, Ivan Rakitić je zauzeo poziciju do Filipa Krovinovića koji se jednom sjajno izborio za udarac, opalio silovito, ali je domaći vatar Frühwald obranio.

Tako je bilo i na drugoj strani, istaknuo se Lučić nakon opasnog udarca Chobota koji je probudio domaću publiku. Imali su domaći još jedan pokušaj do kraja, ali rezultat se niije mijenjao. Hajduk se okkreće gostovanju kod Lokomotive.


RUŽOMBEROK – HAJDUK 0-0

Ružomberok. Stadion pod Čebraťom. Gledatelja: 4712. Sudac: Cesar Soto Grado. Pomoćnici: Iván Masso Granado i Carlos Álvarez Fernández. Četvrti sudac: Victor Garcia Verdura. VAR: José Luis Munuera. AVAR: Juan Luis Pulido Santana (svi Španjolska)

Ružomberok (3-4-3): Frühwald – Gabriel (od 85. Kelemen), Malý, Mojžiš – Gomola, Lovrinčik, Luteràn (od 74. Mudry), Madlenàk – Hladik (od 68. Boda), Chrien, Domonkos (od 74, Chobot). Trener: Ondrej Smetana.

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Moufi, Uremović, Prpić, Melnjak – Pukštas (od 88. Sigur), Krovinović – Bamba (od 61. Perišić), Kalik (od 61. Trajkovski), Sahiti (od 75. Durdov) – Livaja (od 75. Rakitić).

Žuti kartoni: Uremović (Hajduk)

Crveni kartoni: -


 


Tagovi

RužomberokHajdukKonferencijska ligaGennaro Gattuso

Ostale Vijesti