Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Rekordi: Tko je najskuplji, a tko najvrjedniji u Engleskoj?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 12:04

Fernandez, Grealish i Lukaku su imali najskuplji potpis u povijesti engleskog nogometa, ali tko je najvrjedniji potpis u povijesti Premier lige?

Novinari Daily Maila sastavili su listu igrača koji su ostavili veliki trag u engleskog nogometu, a za njih su plaćene skromne ili čak nikakve odštete.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Transfer argentinskog veznjaka Enza Fernandeza početkom ove godine iz Benfice u Chelsea za 120 milijuna eura rekordan je transfer u Premieri ligi.

Vrlo blizu je i transfer Jacka Grealisha iz Aston Ville u Manchester City za 117 milijuna eura, te Romelua Lukakua iz Intera u Chelsea za 115 milijuna eura.

Fernandez, Grealish i Lukaku su imali najskuplji potpis u povijesti engleskog nogometa, ali tko je najvrjedniji potpis u povijesti Premier lige?

Na broju jedan je Eric Cantona koji je 1992. godine stigao u Manchester United iz Leeds Uniteda za svega 1,5 milijuna eura. Cantona nije bio ni među prvih pet najskupljih transfera tog ljeta.

U Manchesteru je stekao veliku popularnost i status ikone kluba, a navijači su ga 2001. godine izabrali za najboljeg igrača stoljeća. King Eric je u dresu Crvenih vragova u pet sezona osvojio četiri naslova prvaka i dva FA Cupa.

Sjajan "nos" imao je i Arsene Wenger koji je 1996. u Arsenal doveo Patricka Vieiru iz Milana za 3,5 milijuna eura.

Vieira se brzo etablirao kao jedan od ključnih kotačića u stroju Topnika. U devet godina u klubu Vieira je upisao 406 nastupa i postigao 33 gola. Osvojio je tri naslova prvaka Premier lige i četiri puta FA Cup.

Još manje je Leicester City 2012. platio za Jamiea Vardyja. Lisice su za tada 25-godišnjeg napadača Fleetwood Towna platile svega 1,2 milijuna eura.

U godinama koje su uslijedile Vardy je postao jedan od najboljih strijelaca u povijesti kluba predvodeći klub do povijesnog naslova prvaka 2016. godine.

Na listi su i James Milner koji je u Liverpool stigao 2015. iz Manchester Cityja besplatno, kao i Sol Campbell iz Tottenhama u Arsenal 2001.

Legendarni nizozemski vratar Edwin van der Sar, koji se trenutačno nalazi na odjelu intenzivne njege splitskog KBC-a, nakon što nakon što mu je dijagnosticirano subarahnoidalno krvarenje (SAH), preselio je 2005. iz Fulhama u Manchester United za dva milijuna eura.

Nizozemac je na Old Trafford stigao kao prijelazno rješenje dok ne stasa Tim Howard. Na koncu je ostao šest sezona u kojima je osvojio četiri naslova prvaka, dva Liga kupa i Ligu prvaka.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina, G)


Tagovi

Ljetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023prijelazni rokengleskaPremier ligatransferinogometni transferitransferi uživotransfer blog

Ostale Vijesti