Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Red Bull kupuje bivši klub dvojice dinamovaca!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 17:17

Pariz bi uskoro trebao opet dobiti pravi derbi!

Paris Saint-Germain, gradski neprikosnoveni broj jedan, postao je veliki igrač u Europi zahvaljujući milijardama nafte koje su katarski vlasnici upumpavali u klub od 2011. godine, a sada bi trebao dobiti konkretnu konkurenciju u drugoligašu koji također trebao dobiti financijsku injekciju. Njegova bi trebala stići iz obitelji Red Bulla.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Red Bull Paris? Da, čini se da je realna opcija. Red Bull s nogometnim šefom Jürgenom Kloppom ima velike planove za Paris FC, a pridružuje im se i najbogatiji čovjek u Francuskoj. Prošli tjedan pojavili su se prvi izvještaji da je drugoligaš Paris FC u pregovorima s obitelji Arnault, vlasnicima grupacije luksuzne robe LVMH i Red Bulla.

Uskoro će biti objavljen dogovor koji će, prema pisanju francuske novinske agencije AFP, izgledati ovako: najbogatija francuska obitelj sa šefom LVMH-a Bernardom Arnaultom, kojeg nazivaju petim najbogatijim čovjekom na svijetu (samo su Elon Musk, Larry Ellison, Jeff Bezos i Mark Zuckerberg bogatiji od Arnaulta starijeg, piše financijski portal Forbes, op.a.) i njegovih petero djece, procijenjene imovine 180 milijardi eura, preuzima 55 posto kluba, a Red Bull će preuzeti još 15 posto. Preostalih 30 posto u početku će ostati u rukama dosadašnjeg vlasnika Pierrea Ferraccija, 72-godišnjeg francuskog poduzetnika, bliskog predsjedniku Emmanuelu Macronu, a zatim će 2027. otići Arnaultovima.

"Uz našu podršku, kao i dragocjenu podršku našeg partnera, Red Bulla, nadamo se da ćemo postupno zajedno ispisati prekrasnu stranicu francuskog nogometa", rekao je Arnaultov najstariji sin, Antoine, koji će biti dio upravnog odbora, javljaju francuski mediji pa dodao:

“Vrijednosti koje prenosi, strast koju stvara, emocije koje budi – nogomet nam je dugo bio velika strast. Naša je obitelj uvijek bila bliska svijetu sporta, sportašima i mladim ženama i muškarcima koji žele nadmašiti sami sebe.”

“Želimo ponuditi svoje iskustvo i znanje kako bismo otvorili nove sportske horizonte za Paris FC. Pariz i regija Ile de France su leglo iznimnih nogometnih talenata”, rekao je Oliver Mintzlaff, direktor Grupe za projekte i ulaganja.

Luksuz u radničkom klubu probudit će francusku prijestolnicu, a u budućnosti nas, izgleda, čeka parišiki derbi kratica RBP - PSG. Finalisti Lige prvaka 2020. izvorno su bili dio Paris FC-a, koji je osnovan 1969., prije nego što su se klubovi razdvojili 1973. Iz Paris FC-a su i dva dinamovca - Ivan Filipović i Max Bernauer!

Trenutno, Paris je na vrhu Ligue 2 nakon šest pobjeda i dva poraza od prvih osam utakmica sezone. Prve dvije momčadi automatski napreduju iz lige, a one između treće i pete pozicije sudjeluju u doigravanju kako bi se odlučilo o još jednom mjestu za napredak. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Maxime BernauerGNK DinamoParis FCParis Saint-Germain

Ostale Vijesti