REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Real Madrid ima svog ‘Nou Mikića’, ali čeka Liverpoolova beka

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 07.10.24. | 10:33

Neizvjesnost zbog Carvajalove ozljede ponovno otvara kandidaturu Engleza kojem ugovor istječe 2025. godine te i dalje ne želi produžiti s Redsima

Elitni nogomet se ne zaustavlja, a Carvajalova vrlo teška ozljeda bitno mijenja sadašnjost, a možda i budućnost Real Madrida. Klub sada ne razmišlja o potpisivanju bilo koga odmah ili čak u siječnju, ali pronalazak renomiranog beka najkasnije u ljeto 2025. postaje vrlo realna mogućnost. A ime koje se identificira u Kraljevskom klubu je Trent Alexander-Arnold, piše Carlos Forjanes, novinar AS-a.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

On označava sve okvire na popisu onoga što Madrid traži. Mlad (25 godina), više nego dokazanog iskustva (osam sezona u nacionalnoj eliti i Liga prvaka u vitrini) i što je najvažnije, na putu je da bude slobodan nogometaš. Ugovor ‘dvice’ iz Liverpoola istječe sljedećeg ljeta i za sada je engleski reprezentativac odgodio obnovu kako bi si zadržao otvorene mogućnosti. Točnije, biti u mogućnosti okusiti što tržište nudi u ovom zlatnom dobu za ono što se u američkoj sportskoj terminologiji naziva slobodnim agentima.

Real Madrid je svjestan financijske ugovorne situacije Alexander-Arnolda i kao što je to učinio u prethodnim prilikama (Bellingham, Davies...) bijeli klub je krenuo kako bi bio dobro pozicioniran iza kulisa. Drugim riječima: ako se nešto pomakne iz Liverpoola ili nekog trećeg kluba, bit će svjestan. Jedan od prioriteta koji su si u Real Madridu postavili je biti na vrhu želja sve veće liste zvijezda koje riskiraju raskid ugovora. Osobito na osjetljivim položajima i u transferima koji se smatraju strateškim.

Iza zatvorenih vrata već se neko vrijeme razmišlja u kojem smjeru krenuti s obzirom na godine Carvajala (32) i njegove prirodne zamjene Lucasa Vázqueza (33). Kao što je slučaj s Daviesom s druge strane, navedite mladog desnog beka i ako je moguće s novom strategijom, bez plaćanja drugom klubu za potpisivanje. Postoje opcije za budućnost u vlastitoj kući, ali onaj koji najviše obećava, Jesús Fortea, ima jedva 17 godina i još je dinja za otvoriti. Nešto poput Noe Mikića u Dinamu…

Izvještaji o osobnosti Alexander-Arnolda ne mogu biti pouzdaniji. Bočni igrač je blizak prijatelj s Bellinghamom, još od Svjetskog prvenstva u Kataru, ali i u njegovom privatnom životu. Oni su braća, gotovo doslovno. Prošlo ljeto zajedno su otišli na odmor u Los Angeles. Tradicionalno komplicirana prilagodba britanskih igrača, koja nije pogodila Bellinghama, jer je u Dortmundu doista postao nogometaš, u ovom slučaju ne bi bila prijetnja. Jude je savršen domaćin. Također može pokazati ključeve i tajne kluba toliko različitog od Liverpoola.

Alexander-Arnoldove opcije rastu istom brzinom kao Hakimijeve opadaju. Marokanski reprezentativac bio je neizvjesan o svojoj budućnosti, nije mu se žurilo obnoviti s PSG-om, ali u ljeto je pariški entitet pojačao stisak i melodija je zvučala drugačije. Uspostavljeni su čvrsti mostovi za postizanje dogovora. Kako javlja AS, on je bliže produljenju veze po cijeni zlata nego završetku sadašnjeg ugovora koji istječe 2026.

Madridski vjetrovi stoga pušu prema Alexander-Arnoldu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Real MadridTrent Alexander-ArnoldLiverpoolAchraf HakimiJude BellinghamEngleska nogometna reprezentacijaDani Carvajal

Ostale Vijesti