Rat Rima i Torina nakon kontroverzne kazne Rominoj zvijezdi: "Da, baš slučajno kada igramo s Juventusom"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.12.16. | 14:46

Atmosfera već sad došla do usijanja, a derbi je tek 17. prosinca...

Devet dana ostalo je do derbija Juventusa i Rome, a atmosfera je već došla do usijanja. Razlog je suspenzija od dvije utakmice koju je zaradio Romin veznjak Kevin Strootman, što znači da neće igrati u velikom okršaju 17. prosinca.

Ukratko, Roma u svemu vidi Juventusovu zavjeru i trenutno na Apeninima traje pravi verbalni rat na relaciji Rim – Torino. I doista, puno je nelogičnosti oko suspenzije koju je zaradio Nizozemac.

Naime, Strootman je kažnjen zbog – kako je navedeno – simuliranja iz 66. minute gradskog derbija Lazija i Rome (0:2). Koji trenutak ranije zabio je za vodstvo Rome, a onda je kod jedne kratke pauze, prolazeći kraj Lazijeve klupe, polio vodom iz bočice suparničkog igrača Danila Cataldija.

Nastavio je Strootman koji korak dalje, ali onda ga je Cataldi povukao s leđa za dres. Romin igrač je pao, nastala je gužva, no srećom bilo je hladnih glava pa se sve brzo smirilo. Sudac Banti riješio je neugodnu situaciju žutim kartonom za Strootmana, odnosno crvenim za Cataldija koji je ionako bio izvan igre.

Bilo je jasno da će o ovom incidentu odlučivati talijanske nogometne glavešine, no mnoge je iznenadila njihova presuda. I kazna od dvije utakmice Strootmanu zbog "simuliranja", a ne polijevanja vodom odnosno provociranja suparnika!? Da apsurd bude veći, jednom utakmice kažnjen je i Cataldi i to zbog „nasilnog ponašanja“ (!?).

Iz Rome se stoga pitaju:

„Strootman je kažnjen zbog simuliranja, a istodobno je kažnjen i Cataldi koji ga je povukao za dres s leđa?“, pita se Romin direktor Mauro Baldissoni i nastavlja:

„Dakle, ako je Strootman simulirao, zbog čega je onda kažnjen i Cataldi? Odnosno ovako, svi su vidjeli da je Strootman povučen s leđa za dres. Čak i da nije pao, Cataldi bi svejedno bio kažnjen, stoga je simuliranje ovdje potpuno irelevantno.“

Baldissoni je otišao i korak dalje, postavši puno direktniji.

„Ovo je uznemirujuće. Dvije utakmice suspenzije za Strootmana, a vidi slučaja, upravo protiv Milana i Juventusa. Ovo je prijelomni trenutak sezone, igramo protiv trećeg i prvog na ljestvici, a naš važni igrač dobije ovakvu kaznu.“

Iz Rome su već najavili žalbu. Svjesni su da će Strootman najvjerojatnije propustiti derbi s Milanom u ponedjeljak, ali nadaju se da će Nizozemac ipak dobiti pravo nastupa protiv Juventusa...

„Nažalost, ovako je u Italiji već godinama. I sada se prvi puta ovakvo pravilo primjenjuje na ovaj način, a pokusni kunić ispadne Roma i to uoči dvije super važne utakmice. Nadamo se da će biti sluha u petak. Učinit ćemo sve da se zaštitimo“, završio je Baldissoni.

Nije se trebalo dugo čekati na odgovor iz Torina. Baldissoniju je replicirao Beppe Marotta:

„Baldissoni priča kao navijač, trebao bi se obratiti svom predsjedniku Upravnog odbora“, označio je Juventusov direktor svog rimskog kolegu kao navijača, ali i neznalicu.

No, iz Rome se ne mire. O svemu se očitovao i trener Luciano Spalletti, koji je u cijelu priču uključio slučaj „Lulić vs Rudiger“, kada je Lazijev igrač poslije derbija ružno izvrijeđao njegovog igrača...

„Zapravo, nadam se da Lulić neće dobiti veliku kaznu, ali možda bi mogli suspendirati Rudigera zbog prodavanja čarapa u Stuttgartu“, sarkastično je prokomentirao Spalletti.

„Da se incident Cataldija i Strootmana dogodio u 16-ercu, bi li se radilo o penalu ili simulaciji? Kako nešto može biti simuliranje ako postoji kontakt“, upitao je Romin trener.

Naravno, u Romi smatraju kako Juventusova moć nije prisutna samo na travnjacima, nego i "u uredima".. I danas se u Rimu s gorčinom sjećaju derbija iz listopada 2014. godine, kada su u Torinu poraženi 2:3, uz sva tri dvojbena Juventusova gola.

Također, mnogi u Italiji s aktualnom povlače i prošlosezonsku situaciju kada je Gonzalo Higuain, u trenutku kada se prvenstvo lomilo, dobio četiri utakmice suspenzije zbog ružnog ponašanja prema sucu na utakmici protiv Udinesea.

Istina, Higuain je tada pretjerao, ali Napulj je bijesnio zbog tako žestoke suspenzije. Naknadno je kazna smanjena za jednu utakmicu, no u međuvremenu je Napoli izgubio korak za Juventusom i sve nade za naslovom.

Toga se sada boje i u Romi, ali brojnim prigovorima mogli bi izazvati „kontraefekt“ i ozbiljno napaliti Staru damu. Juve je, bez dileme, najbolja talijanska momčad i bit će dodatno motiviran za sraz s Rimljanima. To je činjenica, ali isto tako je i činjenica da se neke stvari prečesto ponavljaju da bi bile slučajne...

(Foto: Action Images)


Tagovi

Kevin StrootmanJuventusRoma

Ostale Vijesti