Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Rapsodija Hajduka protiv Gorice za naslov jesenskog prvaka!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 19:22

Završilo je 3-0 golovima Dajakua, Žapera i Sahitija

Mislav Karoglan upisao je i šestu pobjedu otkako je trener Bijelih u prvenstvu, a ova je Hajduku donijela naslov jesenskog prvaka, na Poljudu je pred razigranim Bijelima pala Gorica, na kraju je bilo 3-0, a moglo je i više. Ovaj Hajduk se poigrao s Goricom koja je imala razdoblje od desetak minuta igre, ali je nakon prvog gola pala. Završilo je velikim slavljem igrača s publikom koji su s razlogom za rapsodiju potiv Gorice nagrađeni skandiranjem i pjesmom o želji da Hajduk prvak bude..., ali lijepo je kada su gledatelji upalili svjetla na mobitelima uz božićnu pjesmu i pljesak. Na kraju je odjekivalo "gazi, gazi, purgere", hrabrili su se domaći pred skorašnji derbi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je nakon remija Rijeka kod Osijeka u susret ušao sa spoznajom da mu pobjeda nosi titulu jesenskog prvaka koju nije osvojio od sezone 2004./05,

Na predstavljanju je posebno pozdravljen Mario Maloča, nekadašnji kapetan Bijelih. Na vratima se pojavio Ivan Lučić koji je tijekom tjedna bio upitan za nastup zbog ozljede vrata koju je zadobio u Puli, ali se ipak oporavio. U kadru nije bilo Aleksandra Trajkovskog koji se još nije oporavio premda je nedavno bio na okupljanju makedonske reprezentacije, ali nije bio ni na klupi.

Prvu priliku imala je Gorica već u drugoj minuti kada je izbliza pucao Josip Mitrović, ali Lučič je obranio. Akterima na terenu u kreaciji igre smetao je neugodan vjetar zbog kojeg je teško bilo kontrolirati loptu.

Uzvratio je uskoro Hajduk nakon lijepe akcije, ali je Filip Krovinović pogodio vanjski dio mreže.

U trenutcima kada se činilo da je Gorica bolja u kombiniranju prema naprijed, Hajduk je poveo. Na desnoj strani bio je Marko Livaja koji je uputio precizan centaršut na drugu vratnicu gdje se našao Leon Dajaku i s pet metara poentirao za 1-0 i veliko slavlje domaćih navijača koji su došli su solidnom broju, lošem vremenu unatoč. Svaki dobar potez Bijelih pozdravljen je velikim pljeskom i odobravanjem s tribina.

U 42. se Dajaku asistencijom zamalo revanširao Livaji, ali se ukazao Maloča koji je izbio loptu iz opasne zone.

U nastavku je opet bio aktivan Dajaku, uputio je na startu jako dobar ubačaj, ali je Rokas Pukštas prebacio vrata.

U nedostatku zbivanja na terenu zabilježili smo uvredljivo skandiranje Mariju Strahonji, sudačkom ekspertu iz emisije Stadion.

Nakon toga Hajduk je riješio utakmicu golom Mihaela Žapera koji je pogodio glavom za 2-0 nakon prekida koji je izveo Dajaku koji je potom izašao iz igre i dobio veliki aplauz. Žaper je pak prije njega otrčao proslaviti gol s Torcidom.

Sve je bilo riješeno u 68. kada je Emir Sahiti zabio za 3-0 prekrasnim lobom s više od 20 metara nakon što mu je loptu gurnuo Anthony Kalik.

HAJDUK – GORICA 3-0 (1-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja 16415.. Sudac:Patrik Kolarić (Čakovec), Pomoćnici Luka Pajić (Rijeka) i Dino Knez (Osijek). Četvrti Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Ivan Matić (Osijek). AVAR: Anto Marić (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Dajaku (20., Livaja), 2-0 - Žaper (64., Dajaku), 3-0 – Sahiti (69., Kalik)

Hajduk (4-3-3): Lučić – Sigur (od 78. Moufi), Uremović, Šarlija (od 72. Elez), Diallo - Pukštas, Žaper, Krovinović (od 65. Kalik) – Sahiti (od 73. Benrahou), Livaja, Dajaku (od 65. Odjidja- Ofoe).

Gorica (4-5-1): Banić – Munksgaard (od 46. Blummel), Maloča, Krizmanić, Štiglec (od 81. Vuko) – Raspopović, Mrzljak, Soldo (od 67. Jurić), Pršir, Mitrović (od 60. Kapulica) – Vujnović (od 67. Matavž).

Žuti kartoni:-

Crveni kartoni:-

 


 


Tagovi

HajdukHNK GoricaLeon DajakuHrvatska nogometna ligaMihael ŽaperEmir Sahiti

Ostale Vijesti