REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Rapid ekspresno kaznio nacistički pozdrav jednog navijača: Zabranjen mu dolazak na utakmice

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.05.24. | 08:46

Odmah su to jasno osudili najoštrije moguće

Frustracija Rapida zbog poraza u finalu Kupa barem je djelomično prevladana pobjedom od 2-0 protiv Salzburga. Međutim, u kliubu su se u ponedjeljak morali pozabaviti navijačkom snimkom s finala Kupa koja je kružila društvenim mrežama. Ona pokazuje osobu odjevenu u zeleno-bijelu odjeću "koja podiže desnu ruku u pozdrav Hitleru", rekao je klub u prvom priopćenju u ponedjeljak ujutro.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Odmah su to jasno osudili “najoštrije moguće”.

"Pravna služba Zeleno-bijelih odmah je upućena da u ime SK Rapid podnese kaznenu prijavu protiv ove osobe koja je isprva bila nepoznata klubu", rekli su iz Rapida.

Kako je klub objavio na mreži "X" u ponedjeljak poslijepodne, dotična je osoba sada identificirana. Čovjek nije član Rapida pa mu Zeleno-bijeli nisu mogli opozvati članstvo u klubu, ali su mu ukinuli godišnju ulaznicu za domaće utakmice, zabranjen mu je dolazak na stadion Rapida, a i zabrana odlazaka na utkamice tamošnje Bundeslige diljem zemlje, kaže Rapid.

“Desničarskom radikalnom ponašanju nema mjesta u SK Rapidu i uvijek će rezultirati jasnim posljedicama i sankcijama”, naglašava Rapid.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Rapid BečAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti