Jason Cairnduff/Action Images
Jason Cairnduff/Action Images

Rangers u potrazi za Gerrardovim nasljednikom: Gio favorit, a Rino samo glasina bez uporišta

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.11.21. | 10:37

Nekadašnji legendarni veznjak Redsa preuzeo je Villu, a na njegovo mjesto bi mogao doći još jedan bivši nogometaš koji je svojevremeno bio igrač Rangersa.

Kad u svojem igračkom CV-u imate Feyenoord, Rangers, Arsenal i Barcelonu, nema smisla raspravljati o uspješnosti karijere. Kad tome dodate 106 nastupa i 6 pogodaka za Oranje, onda je jasno kako je riječ o nekome tko je prava veličina, a njegovo ime je Giovanni van Bronckhorst.

46-godišnjak iz Rotterdama je igračku karijeru okončao 2011. godine. Odmah se bacio u trenerske vode pa je tako prvo četiri godine radio kao pomoćnik u matičnom mu klubu, a onda je nakon toga četiri godine bio prvi trener istog tog kluba.

Dakako, riječ je o Feyenoordu, jednom od nizozemskih velikana gdje je popularni Gio izučio zanat. Kao trener je s Feyenoordom osvojio pet trofeja, među njima i naslov prvaka Eredivizije u sezoni 16/17. Bila je to sjajna godina za sve navijače kluba kojima je De Kuip drugi dom, a Gio je u konačnici otišao sa stilom pobijedivši u posljednjem kolu sezone 18/19. Fortunu u gostima rezultatom 1:4.

Nakon polugodišnje pauze preuzeo je Guangzhou City, klub kojeg danas vodi Jean-Paul van Gastel, a u Kini se zadržao nešto manje od godinu dana. Rezultati su bili kao i cijela situacija u zemlji, a u konačnici je odstupio nakon poraza od Lunenga u četvrtfinalu Kupa.

Što se tiče njegovog boravka na Otoku iz igračkih dana, Gio je puno veći trag ostavio na Ibroxu nego na Highburyju. Za Rangers je skupio 117 nastupa i 22 pogotka u svim natjecanjima, a osvojio je i pet trofeja. Tih godina su za Rangers igrali Barry Ferguson, Tugay Kerimoglu, Claudio Reyna, Ronald de Boer, Tore Andre Flo, Bert Konterman, Fernando Ricksen i brojni drugi igrači koji su ostvarili zavidne karijere, a nakon sjajnih izvedbi Gia je doveo Arsenal koji je za njega tad izdvojio popriličnu sumu od 13.5 milijuna eura.

Nizozemci su uvijek bili 'na cijeni' u Glasgowu pa tako nije čudno zašto navijači itekako sretno čitaju vijesti o tome da bi baš Gio mogao postati nasljednik Stevena Gerrarda. Osim njega, u kombinacijama je navodno i Rino Gattuso, ali u konačnici se ispostavilo da je sve to samo 'patka' talijanskih i škotskih medija.

Gerrard je u Rangersu odradio sjajan posao te će svakome tko uskoči u njegove cipele biti izazovno. Lani su osvojili naslov bez izgubljene utakmice u prvenstvu, a u ovom stoljeću je u Europi to još pošlo za rukom samo Arsenalu (03/04.), Juventusu (11./12.), Celticu (16/17.), Crvenoj zvezdi (20/21.) i u konačnici Rangersu (20/21.).




Tagovi

RangersSteven GerrardGiovanni van BronckhorstGennaro Gattuso

Ostale Vijesti