Press AssociatioREUTERS/Leonhard Foegern
Press AssociatioREUTERS/Leonhard Foegern

Ralf Rangnick: "Alaba neće putovati u Hrvatsku, ostaje u Beču"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 13:14

Reprezentacija Austrije večeras dolazi u Osijek gdje ih u petak čeka okršaj s Hrvatskom u 1. kolu Uefine Lige nacija

Reprezentacija Austrije odradila je posljednji trening uoči putovanja u Osijek u svojoj bazi u Bad Tatzmannsdorfu, inače mjestu gdje se Hrvatska pripremala za nekoliko velikih natjecanja, počevši od Eura 2008, a između ostalog i za ono u SP u Brazilu kada je izbornik bio Niko Kovač.

Na Gradskom vrtu gosti neće trenirati, a posljednje impresije uoči utakmice javnosti je ponudio izbornik Ralf Rangnick.

“Moji igrači su pokazali puno energije. Atmosfera je bila sjajna, puno razgovora prije i poslije treninga. Vidjelo se da su koncentrirani i da je fokus na utakmicu. Dojmovi su očekivani, neke sam poznavao od ranije, neke sam sada upoznao. Protiv nekih čak i igrao. Grupa je teška i uvjeren sam da ako ono što smo planirali pokažemo na travnjaku možemo se veseliti u sljedećim utakmicama”, rekao je izbornik Austrije u uvodu pa se potom prebacio na način s kojim bi njegova reprezentacija mogla igrati u Gradskom vrtu.

“Moj nogomet se puno bazira na kontroli. Želim je imati bez obzira na posjed. Imati neku jasnu ideju da možemo svojim odlukama utjecati na neke stvari. U tranziciji trebamo raditi puno, znati što nam je činiti kada izgubimo loptu, odnosno kada je osvojimo. Kako se postaviti u prekidima… Generalno mislim da sam prenio neku osnovnu ideju svojim igračima. Ukazao sam što želim od njih i vjerujem da će protiv Hrvatske pokazati ono najbolje što znaju”, jasan je Rangnick koji nije htio puno otkrivati o protivniku. Tek je izjavio da Hrvatska voli posjed i da mora to uzeti Dalićevim izabranicima i stvarati pritisak tijekom cijele utakmice. Kako misli to napraviti, nismo uspjeli saznati.

Međutim, ono što je rekao jest kako u Osijek putuje bez kapetana Davida Alabe.

“Kasnije nam se priključio i nema smisla da ga vodimo. Ostati će u Beču, spremati se individualno i krenuti protiv Danske od prve minute”.

Što se ostalih detalja tiče, Rangnick je bio škrt na riječima.

“Neću otkriti sastav, ne bi bilo fer da vama kažem prije nego o tome obavijestim svoje igrače. Otprilike ste mogli vidjeti kako će izgledati naša postava ako ste pratili treninge, a siguran sam da niti izbornik Dalić neće medijima reći tko će igrati”, naglasio je Rangnick.

Liga nacija, Liga A, skupina 1

Petak, 3. lipnja

Hrvatska – Austrija (20.45)

Ponedjeljak, 6. lipnja

Hrvatska – Francuska (20.45)

Petak, 10. lipnja

Danska – Hrvatska (20.45)

Ponedjeljak, 13. lipnja

Francuska - Hrvatska (20.45)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Ralf RangnickAustrijska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniLiga nacija

Ostale Vijesti