Germanijak
Germanijak

Radeljićeva Croatia u nadoknadi nanijela prvi poraz Vukovarcima! Junak je bio Hajdukov dragulj

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 16:26

Trener Zmijavčana je preporodio momčad, otkako je stigao ima tri pobjede i dva remija

U posljednjoj utakmici desetog kola Prve NL u Zmijavcima su Croatia je pobijedila Vukovar '91 1-0 pogotkom Jere Vrcića, nade Hajduka koji je zabio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Novouređeni travnjak u Imotskoj krajini bit će teška utvrda za sve suparnike, pogotovo otkako Croatiju vodi Ivan Radeljić koji je u pet kola neporažen, ima tri pobjede i dva remija.

Međutim, s druge strane je bio vodeći klub Prve NL koji vodi iskusni Branko Karačić koji također ove sezone nije znao za poraz, dok im ga nije skuhao Radeljićev džoker s klupe Vrcić.

Zna se da je Vukovarcima cilj povratak u elitu, ali su sada ovim porazom malo 'zakašljali', još uvijek su na vrhu te imaju susret manje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već u drugoj minuti domaći su imali veliku priliku kada je Andrej Golub pucao preko vrata iz vrlo dobre pozicije sa sedam metara.

Na prvi pokušaj lidera prvenstva čekalo se do 12. minuta kada je Kristijan Pavičić pokušao sa 20 metara, ali je lopta otišla u gol-aut.

Zaprijetio je u 15. minuti ponovno domaćin, Domagoj Čulina pucao je snažno sa 20 metara, ali je Ivan Marijanović nekako obranio.

Mogli su gosti doći do vodstva u 26. minuti kada je u kazneni prostor loptu ubacio Pavičić, ali je šut Nike Garića glavom bio neprecizan.

Najveću priliku Croatia je imala u 44. minuti kada je Tomislav Krizmanić pucao iz slobodnog udarca sa 30 metara, Marijanović je odbio loptu taman do Mateja Maretića koji se nije snašao najbolje pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Početkom drugog poluvremena Golub je pokušao glavom nakon kornera, ali je Marijanović bio budan na vratima.

Nakon novoga kornera tražili su domaći igranje rukom u kaznenom prostoru, ali suci nisu vidjeli ništa sporno.

Nije bilo velikih uzbuđenja u nastavku, obje strane su bile zadovoljne bodom, iskakanje je bilo jedino atraktivan udarac s 25 metara Mirana Horvata koji je domaći vratar Mario Gudelj efektno obranio.

Međutim, onda je završnici Croatia dobila slobodni udarac, centaršut na koji je majstorski na drugoj vratnici utrčao Vrcić za slavlje Zmijavčana koji su sada poskočili na ljestvici. (dku)



Tagovi

Croatia ZmijavciVukovar '91Ivan RadeljićBranko KaračićPrva nogometna ligaJere Vrcić

Ostale Vijesti