Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Računica uoči dolaska Plavih: "Mora se poklopiti dosta stari da ih uspijemo iznenaditi; naša najbolja utakmica, njihova nešto lošija..."

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 12:38

Trener Šibenika najavio najvažniji susret pretposljednjeg, 35. kola 1.HNL

Pressica koju su svi iščekivali.

I dok je za utakmicu između Hajduka i Istre 1961 sve prošlo u uobičajenom tonu, bez obzira na biti ili ne biti za Dambaruskasove Bijele, s nestrpljenjem se očekivalo obraćanje javnosti trenera Šibenika i Dinama, jer u njihovima rukama leži ključ uspjeha u 1.HNL. Pogotovo ako govorimo o Šibeniku, koji je trenutno u jednoj poprilično neobičnoj situaciji.

S jedne strane, dio navijača zaziva juniore na terenu, s druge, trener Dejan Računica koji je ostavio svoje najbolje igračke dane baš na Poljudu. Na današnjoj press konferenciji ponovio je kako mu je svih tih pritisaka s jedne i druge strane – dosta.

“Stvarno sam umoran od tih pitanja i razgovora na tu temu. Ponavljam, igrat ćemo za sebe i nikog drugog i tako ćemo izaći na teren“ otvorio je pressicu Računica i tako pokušao otkloniti nepotrebne pritiske sa svojih igrača, a toga je posljednjih nekoliko dana napretek.

Bez obizra na to da se Šibenik za ovu utakmicu definitivno ne može pripremati na miru, motiva za pobjedu ne nedostaje. Ipak je to Dinamo...

Ovo nije uobičajena utakmica s obzirom na njezin značaj, na to da može riješiti pitanje prvaka. S te strane normalno da je pritisak veći, pa smo cijeli tjedan pokušali rasteretiti igrače koliko je moguće, staviti im u glavu da je ovo za nas jedna obična utakmica s obzirom da smo osigurali ostanak. Želim da nedjelju odigramo rasterećeno, maksimalno hrabro i probamo eventualno iznenaditi Dinamo. Znamo da je Dinamo apsolutni favorit i kvalitetnija momčad i dosta će se njih pitati. Mora se poklopiti dosta stari da ih uspijemo iznenaditi; naša najbolja utakmica, njihova nešto lošija te uz to i malo sreće. Učinit ćemo sve da do toga dođe, napraviti sve da im pomrsimo račune“ istaknuo je trener Šibenika i ostavio pitanje početne jedanaestorice na terenu skrivenom.

Ono što jest sigurno. Sutra na terenu neće biti kartoniranog Šimunovića, nema ni Perića, a Delić i Grezda su pod znakom upitnika.

Prva Dinamova meč-lopta za osvajanje naslova na rasporedu je sutra uz početak od 19 sati i pet minuta.


1. HNL, 35. kolo:

Petak, 13. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Gorica, 0:2

Subota, 14. svibnja

Slaven Belupo - Rijeka, 17.00

Hajduk - Istra 1961, 19.05

Nedjelja, 15. svibnja

Osijek - Lokomotiva, 17.00

Šibenik - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HNLDejan RačunicaNK ŠibenikGNK Dinamo

Ostale Vijesti