Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

Pušić za rutinski trijumf, novu euro rundu i nacionalni koeficijent

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.08.24. | 19:49

Osijek je izdržao dominaciju domaćina u prvom poluvremenu da bi u nastavku pokazao pravo lice što im se vratilo pogotkom Pušića za ukupnih 6-1 i prolaz u sljedeću rundu

Osijek je stigao do nove europske runde nakon što je u Estoniji obranio prednost iz prve utakmice te s minimalnom pobjedom nad Levadiom iz Tallinna zaključio pitanje prolaska u sljedeće kvalifikacijsko kolo. U dijametralno suprotnoj utakmici, barem što se tiče efikasnosti od one s Opus Arene od prije tjedan dana, Osijek je dobar dio provog poluvremena bio u podređenoj ulozi. Međutim, domaćini nisu iskoristili dominaciju. U nastavku se Osijek probudio, u dvije situacije naznačio da žele trijumf i u uzvratu do kojeg su došli preko Petra Pušića.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

S velikim, možda i prevelikim respektom s obzirom na rezultat iz prve utakmice - Federico Coppitelli je pripremio uzvrat u Tallinnu. Ništa nije htio prepustiti slučaju pa je od prve minute poslao na travnjak Nejašmića koji se uoči puta žalio na upalu mišića, a u vezni red lišio je bilo kakve kreacije. Soldo, Nejašmić i donekle Lima su klasične “šestice” dok je Pušić završio na desnom krilu.

Levadia je krenula s jasnim ciljem da što prije ugroze Čavlinu kako bi se mogli nadati nečemu. Igrali su presing, nizali neke poluprilike ali bez željenog učinka. S druge strane, Osijek je držao defenzivu na visokoj razini dok prema naprijed nije ponudio baš ništa. Do te prilike Pušića u 32. minuti nismo vidjeli kako vratar domaćina zapravo izgleda. A i taj slobodnjak jedva da je stigao do Anija. Od tog trenutka Osijek se malo trgnuo i uspostavio kontrolu na travnjaku. Visoko su izlazili i malo otupili ambiciozne domaćine.

Na odmor se otišlo netaknutih mreža. Iz nastavka vrijedi izdvojiti priliku Osijeka nakon ubačaja Jurišića, spuštanja Miereza za Jugovića kojem vratar domaćina krajnjim naporom izbija loptu koju smo praktički vidjeli u mreži. Nešto kasnije opasno je zaprijetio Mierez.

Utakmica je prelomljena ulaskom Šimuna Mikolčića. Dijete Osijeka koji je lani bio neopravdano zapostavljen, ušao je u igru umjesto Solde i s prvim dodirom presjekao napad domaćina, iz prve pronašao Miereza koji asistira Pušiću za vodstvo gostiju.

Prva prepreka je apsolovirana na najbolji mogući način. Osijek je obranio stečenu prednost iz prve utakmice i rutinski zakoračio prema 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Protivnika će saznati nešto kasnije, ali jasno tko god bio s druge strane - morat će Osijek ipak malo pojačati svoju izvedbu jer ovaj se dvokorak ipak činio kao nešto teži trening koji zapravo nije otkrio pravu snagu Osijeka. Inače, do Tallinna je potegla skupina od dvadesetak navijača Osijeka koji su bili glasna podrška svojim igračima u Estoniji.

Levadia - Osijek 0-1

Lilleküla Stadium, Tallinn.

Sudac: Menelaos Antoniou; pomoćnici: Kyriakos Sokratous, Eraklis Komodromos (svi Cipar). Četvrti sudac: Ioannis Christodoulou (Cipar)

Žuti kartoni: Mavretič, Pedro (Levadia); Guedes (Osijek)

Strijelac: 0-1 Pušić (63., Mierez)

Levadia: Ani - Tur, Heitor, Peetson, Larsen - Ainsalu, Mavretič (od 65. Roosnupp) - Musamba (od 46. Alexandre), Yakovlev (od 65. Liivak), Pedro (od 78. Bah) - Kirss (od 71. Skvortsov).

Osijek: Čavlina - Guedes, Duarte, Jelenić, Jurišić - Nejašmić (od 46. Jugović), Soldo (od 61. Mikolčić) - Bukvić (od 51. Matković), Lima, Pušić (od 77. Omerović) - Mierez (od 77. Ademi).



Tagovi

NK OsijekLevadia TallinnKonferencijska liga

Ostale Vijesti