Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Puljani produžili vjernost mladom španjolskom treneru

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 17:56

Ove sezone Pulu je vodio do obrane titule u Kupu.

Španjolski trener Alvaro Martinez Castillo (33) i iduće će sezone voditi Futsal Pulu, objavio je aktualni osvajač Hrvatskog kupa u malom nogometu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Španjolski trener u netom završenoj sezoni napravio je velike pomake u našoj igri, zajedno sa momčadi u naše vitrine donio još jedan veliki trofej i bilo je logično učiniti sve da ostane na našoj klupi i dogodine", piše u objavi Futsal Pule.

Castilo će u rujnu napuniti 34. godine, a iza sebe već ima bogato internacionalno iskustvo (Kina, Vijetnam, Indonezija). Klupu Pule preuzeo je početkom sezone. Futsal Pula je u Dubrovniku osvojila Kup, svladavši nakon boljeg raspucavanja šesteraca Futsal Dinamo u polufinalu i Olmissum u finalu (dakle, dva finalista Hrvatske koji u petak igraju majstoricu za prvaka).

Futsal Pula je jesenski dio sezone završila prva, veliki dio proljeća predvodila je ligašku ljestvicu da bi serijom slabijih rezultata u završnom dijelu redovne sezone pala na drugo mjesto. To drugo mjesto donijelo im je sraz s aktualnim prvakom Dinamom u polufinalu koji je svladao Puljane s 3-1 u pobjedama i time zaključio sezonu ambicioznog prvoligaša i dvostrukog uzastopnog osvajača Kupa.

"Nakon prve sezone, osjetio sam veliku podršku igrača, mojeg stožera i uprave kluba, jednako tako i navijača i želim to iskoristiti da nastavimo dobro raditi i u idućoj sezoni. Pred nama je dugačak put razvoja na svim poljima, klub mora rasti kako na terenu tako i izvan njega i svi zajedno ćemo raditi u tom smjeru. Uvjeren sam da ćemo postići nešto veliko i stvoriti stabilan i vrhunski klub kakav ovaj predivan grad zaslužuje", rekao je Castillo za službene kanale kluba.

Pula je prošle sezone imala zvučnu momčad sastavljenu od domaćih igrača (David Mataja, Niko Vukmir, braća Moravac, Niko Galešić...) i brojnih stranaca. Prema najavama, ljeto bi na jugu Istarskog poluotoka trebalo biti dosta prometno, a s kakvim će kadrom Castillo dočekati Superkup 2024. (na kojem će još sudjelovati Futsal Dinamo, Olmissum i Square) ostaje za vidjeti...



Tagovi

FutsalfutsalFutsal Pulaprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti