Germania Sport
Germania Sport

Puljani izgledaju bolje nego prije, Gorica dokazala da nije one-season wonder (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 31.07.21. | 08:00

Nakon prva dva kola, obje momčadi imaju po pobjedu i poraz

Istra 1961 u jedinoj HNL utakmici dana večeras u 20 sati na Aldo Drosini igra protiv nogometaša Gorice. Momčad Gonzala Garcije u prošlom je kolu usprkos poraza na Rujevici (2:0) izgledala dobro, stvarili su prilike i držali se do 78. minute, kada se za domaćine ukazao dvostruki strijelac Josip Drmić. Krunoslav Rendulić je, s druge strane, prošlog vikenda sa svojom ekipom upisao premijernu ovosezonsku pobjedu, kod kuće su nad Šibenikom slavili s 3:1.

U prvom su kolu, pak, Puljani dobili Hrvatski dragovoljac 3:1, dok je Gorica doživjela istu sudbinu protiv Riječana – poraženi su rezultatom 2:0 i kući se vratili pune mreže i praznih džepova. Oba sastava, dakle, nakon uvodna dva tjedna imaju po pobjedu i poraz te identičnu gol-razliku (3:3). Domaćini su trenutno šesti, a gosti sedmi i svima će cilj biti nedovođenje u nezgodnu situaciju padanja na tablici. Za to im, naravno, treba – pobjeda.

Još uvijek nema saznanja oko dolazaka afričkog dvojca Erhuna Obanora i Theopiliusa Solomona, s kojima su Zeleno-žuti ranije potpisali ugovore. Istra je situacija i s Rusom Serderom Serderovom, koji je formalno još uvijek član mađarskog Mezokovesda. Pretpostavka je, stoga, da navedeni trojac neće konkurirati za utakmicu i da, kako su svi ostali na raspolaganju, značajnijih promjena u odnosu na utakmicu s Rijekom – iako su ostali kratkih rukava - neće biti.

„Mislim da je Gorica svakako jedan od najboljih ekipa u ligi. Imaju kvalitetne i ofenzivne igrače koji mogu napraviti razliku u svakoj akciji. Dobro su organizirani i koriste dobre prilike. Za nas će to biti sigurno teška utakmica, ali spremni smo i dobro treniramo cijeli tjedan“, rekao je trener Garcia.

Puljani su pripremljeni za klasičnih 4-3-3; raspored koji na travnjaku možemo očekivati i večeras. Na klupi su u prva dva kola u nedostatku pojačanja bili manje iskusni igrači, Mauro Perković, Damjan Daničić i Mateo Lisica od mlađih su startali od prve minute, a Garcia čeka na još koje provjereno rješenje i neće srljati s novim mladićima ako ne treba. Ivan Lučić dobrom formom Istru predvodi u obrani, a Hassane Bande pokazao je da zna eksplodirati u napadu.


Gorica, koja je proteklih par sezona bila najugodnije iznenađenje lige, nema takvih problema s kadroviranjem. Pažljivo planiraju i prosuđuju pa su u klubu tako danas Fran Brodić, koji će, čini se, još morati pričekati na šansu u prvoj momčadi jer je Matar u prošlom kolu zabio, zatim vratar Ajaxa na posudbi Dominik Kotarski, kao i Dinamovac Niko Janković, a Lovrića (još) nisu otpremili u inozemstvo. Redove kluba prije koji je dan, doduše, napustio stoper Nasiru Moro, ali riječ je o igraču koji nije kandidat za početni sastav. Zato je njihova situacija relativno mirnija, kompletni su.

„Bila su bitna tri boda, to smo ostvarili i idemo se sada pripremati za iduće utakmice. Otvorilo se, a sada se nadam da ćemo nastaviti u tom ritmu. Ima stvari koje trebamo i moramo popraviti, ali ponavljam, ne treba cjepidlačiti. Mislim da idemo u dobrom smjeru, nastavit ćemo tako i dalje. Istra je u prvom kolu pobijedila, igrali su jako dobro. Pripremit ćemo se i nadam se da ćemo uzeti tri boda“, zadovoljan je bio Rendulić nakon pobjede nad Šibenikom.

Imali li smisla onda išta mijenjati u početnom sastavu? Ponovno će to biti 4-2-3-1. Nemaju ni Goričani staru ekipu, najstariji im je u prošloj utakmici bio 29-godišnji švedski veznjak Martinsson Ngouali, ali njihovi mladi pojedinci, poput Josipa Mitrovića ili Martina Šrolera, ipak imaju više iskustva no Istrini.

Od posljednjih pet međusobnih ogleda dviju momčadi, tri su završila remijima (2:2, 2.2, 1:1), a zadnja dva dobila je ekipa Gorice (2:1, 0:2). Mogu li Istrijani okrenuti svoju sreću ili će novi susret biti ogled prošlih, tek ćemo vidjeti.

Istra 1961 - Gorica, 3. kolo 1. HNL, Aldo Drosina, subota, 20 sati.



Tagovi

HNK GoricaIstra 1961Prva HNL

Ostale Vijesti