Foto: NK Osijek
Foto: NK Osijek

Prvotimac Osijeka oštro po bivšem klubu: „Nisu mi pomogli, dosta su me psihički uništili“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.07.24. | 08:43

Dodao je kako mu je jedan od ciljeva kad je došao u Osijek bio baš da njima zabije, a to je i uspio u 35. kolu prošle sezone.

Kad su u zimskom prijelaznom roku na Opus Areni objavili kako je Roko Jurišić njihov novi igrač, većina simpatizera Bijelo-plavih na taj dolazak nije obraćala previše pažnje. Jurišić je, barem u njihovim bilježnicama, bio zaveden kao prinova, ali nakon samo par utakmica u dresu Osijeka, brzo se u ruke uzela gumica pa umjesto prinova napisalo - pojačanje.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon Dinama, Rijeke, Hrvatskog dragovoljca, Rieda i Mure Jurišić se, sa samo 22 godine, skrasio u gradu na Dravi. Navijači su ga brzo zavoljeli, a otkako je stigao u klub, u 15 od 17 minuta na terenu je bio od prve do zadnje minute. Od maksimalnih 1530 minuta, Jurišić je u dresu Osijeka u HNL-u odradio 1497. Navijači su, jasno je svima, već sada dobili novog miljenika...

"Baš sam zadovoljan kako je prvih šest mjeseci prošlo. Dao sam svoj maksimum, pokazao da mogu igrati u velikim klubovima kao što je Osijek. Želja je da se tako nastavi i sljedeće sezone. Stvarno imamo dobru momčad. Mladi smo i vjerujem da možemo napraviti dobar posao", rekao je u razgovoru s Gradimirom Đukarićem iz Sportskih novosti mladi lijevi bek kojeg je Zoran Zekić, današnji strateg Sarajeva, znao koristiti i kao lijevog stopera.

"Rekao bih da mi je reprezentacija najveći cilj. Mislim da mogu, ali vidjet ćemo.Fokusiran sam na iduću sezonu, pogotovo Europu."

Što se tiče pogodaka, Jurišić je dosad u dresu Osijeka precizan bio jednom - u 35. kolu prošle sezone protiv svojeg bivšeg kluba, Rijeke.

"Slavio sam pogodak jer sam ga zabio klubu koji mi nije puno pomogao i koji me dosta psihički uništio. To slobodno možete napisati. Dok sam bio mlad, nisu mi uopće pomogli. Bio sam jako sretan kad sam im zabio, jedan od ciljeva kad sam došao u Osijek bio je baš da zabijem Rijeci."

Osječani novu sezonu otvaraju domaćim ogledom protvi Šibenika, a Jurišić se, naravno, očekuje u udarnih 11 Bijelo-plavih u tom ogledu. Zanima vas kad je utakmica Rijeka - Osijek? Tek 9. studenog, u 13. kolu HNL-a. Ima, dakle, par mjeseci do te utakmice, ali ako nešto znamo o Riječanima, onda je to da oni ovakve izjave ne zaboravljaju. Bit će to jedan zanimljiv susret... (I.A.S.)



Tagovi

Roko JurišićNK OsijekOsijekHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti