Srećko Niketić/Pixsell
Srećko Niketić/Pixsell

Prvo pojačanje Dinama moglo bi doći iz Istre, Bakrar korak do Maksimira!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 15:05

U Maksimiru su odlučili krenuti s dovođenjem novih igrača, a Istrin Alžirac približio se Dinamu, pregovori s Puljanima daleko su odmaknuli

Ni Matija Frigan, ni Žan Vipotnik, već - Monsef Bakrar! Alžirski napadač, koji je odigrao dobru sezonu u Istri, mogao bi idućih dana postati prvo Dinamovo ljetno pojačanje. Informaciju o pregovorima, o dolasku u Zagreb jake pulske delegacije na čelu s predsjednikom Brankom Devideom, izvšnim direktorom Mikelom Lauzuricom i sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem prve su objavile Sportske novosti, a tragom te informacije saznali smo i neke detalje. Dakle, pregovori su uistinu odmaknuli, Dinamo i Istra 1961 blizu su dogovora i Bakrar je trenutno vro blizu Maksimiru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ostalo je još dogovoriti neke detalje, Puljani bi, navodno, uz transfer doveli i neke Dinamove igrače, trebaju dva kluba dogovoriti koga i na koji način. No, čujemo i da je opcija posudba s pravom otkupa, što bi moglo biti prihvatljivo i Istri i Dinamu. Uglavnom, Puljani nisu tako tvrdi pregovarači kao, recimo, Rijeka oko Frigana, zato u Maksimiru vlada optimizam oko završetka ovog posla. Uostalom, zimus su Modri i Puljani dobro poslovali i oko Maura Perkovića, Dinamo je platio oko dva milijuna eura, takvom se cifrom, okvirno, barata i u ovom slučaju (bez obzira je li transfer odmah ili uz pravo otkupa, iako Bakrar po Transfermarktu vrijedi 400 tisuća eura.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Bakrar je Alžirac, sunarodnjaka legendarnog Soudanija, ima 22 godine, u 31 utakmici u HNL-u zabio je osam pogodaka i tome dodao tri asistencije, a bio je vrlo dobar i u dvije proljetne utakmice protiv Dinama, iako nije bio strijelac, Livakovića nije uspio svladati. Štoviše, u drugoj utakmici (0-0) imao je veliku priliku, ali je bio pomalo i sebičan, nije dodao Mahmoudu, već je pucao i Livaković mu je obranio. Međutim, zabio je Livakoviću u svom debiju u HNL-u u 1. kolu 29. srpnja, nabacio je Marin iz kornera, a Alžirac udarcem glavom svladao Livakovića za 3-1 (završilo 4-1 za Modre), tada je jedan kolega više u šali rekao "evo novog Soudanija", svi smo se nasmijali, dobro raspoloženi, no sad bi ta 'šala' mogla postati istina! Kako bilo, očito se sviđa Igoru Bišćanu, koji bi ga želio u svlačionici. Bakrar je špica, ali može igrati i na krilu pa mnogi tumače ovaj posao kao dokaz da je Matija Frigan sve dalje od Dinama. Ali, ne treba još dovoditi nikakve zaključke, znači li dolazak Bakrara da neće doći više nitko na toj poziciji ili da Petković odlazi, trenutno je teško procijeniti.



Tagovi

Mounsef BakrarGNK DinamoIgor BišćanSaša BjelanovićIstra 1961

Ostale Vijesti