Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Prvijenac Šlogara donio Gorici trijumf u 94. minuti

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.09.24. | 17:56

Prilično sadržajnu utakmicu odigrali su Gorica i Slaven Belupo u ponedjeljak poslijepodne u Velikoj Gorici a koja je odlučena u zadnjim trenucima

U posljednjem dvoboju 8. kola HNL-a Gorica je osigurala sva tri boda u sudaru sa Slaven Belupom nakon što je Šlogar ušao u igru u sudačkoj nadoknadi pa par trenutaka kasnije iskoristio neporeznost vratara gostiju te pogotkom donio trijumf 2-1. Prethodno je strijelac za domaćine bio Pršir iz kaznenog udarca, dok je za goste bio precizan Martinović.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I više nego sadržajno poluvrijeme vidjeli smo u Velikoj Gorici. Čak četiri puta mreže su se tresle, od toga su dva gola poništena! Svatko je zabio po gol, onaj od Gorice stigao je iz kaznenog udarca od strane Pršira - onaj kod gostiju zabio je Martinović kojem je malo kasnije poništen drugi. Zanimljivo, Martinović vjerojatno ne bi niti igrao da se u subotu nije odgodilo jer se u međuvremenu ozlijedio Nestorovski!

Dakle, krenulo je prodorom Mikanovića, pa pokušajem Majstorovića te padom Pajazitija na koje je sudac Terzić samo odmahnuo rukom. Uzvratio je Grgić, da bi potom Kapulica servirao loptu Kolaru za “škarice” koju fantastičnom reakcijom vratar Šušak brani!

Slijedio je udarac iz kuta nakon kojeg je Maloča pogodio glavom, a lopta je dobila čudan efe i završila u mreži. Nitko se nije niti veselio, s obzirom na to da je Leš natrčao na vratara a ovaj pao kao da je metkom pogođen... Terzić je pokazao na centar, ali poziv Ivana Matića iz VAR sobe, pa pregled na monitoru uz klupe za rezervne igrače značilo je - poništenje!

Nakon desetak minuta Agbekpornu je napravio kazneni udarac iz kojeg je Pršir bio precizan za vodstvo Gorice. Još se slavlje nije smirilo, Martinović bježi obrani Gorice i zabija za izjednačenje. Isti igrač je matirao Banića lob udarcem par minuta kasnije, ali sudac je pokazao zaleđe.

Drugo poluvrijeme krenulo je novim okršajem Kolara i Suška iz kojeg je vratar gostiju opet izašao kao pobjednik. No, nedugo zatim novi kazneni udarac, ovog puta nakon što je Banić pokupio Dolčeka u svom petercu te se usput i ozlijedio! Nepisano pravilo kako igrač nad kojim je napravljen kazneni udarac ne izvodi taj isti, Dolček nije uvažio. Stavio je loptu na bijelu točku ali signal iz VAR sobe nije mu dozvolio udarac jer je prethodno bio u zaleđu!

U nastavku je pao intenzitet. Zabilježili smo priliku Dolčeka koji je pucao nebu pod oblake, odnosno blokadu Maloče nakon pokušaja Martinovića. I kada se ušlo u sudačku nadoknadu, Rajko Vidović povukao je potez koji mu je donio tri boda. Izvadio je Pajazitija i ubacio Šlogara koji krade jednu loptu vrataru Slaven Belupa i zabija pogodak vrijedan pobjede.

U sljedećem kolu Gorica ide kod Lokomotive, dok će Slaven Belupo dočekati Rijeku.

Gorica - Slaven Belupo 2-1

Gradski stadion Velika Gorica.

Sudac: Ante Terzić (Podstrana); pomoćnici: Alen Jakšić (Split) i Vice Vidović (Solin). Četvrti sudac: Mateo Erceg (Benkovac). VAR: Ivan Matić (Osijek). AVAR: Hrvoje Radić (Split).

Strijelci: 1-0 Pršir (28. 11m), 1-1 Martinović (30.), 2-1 Šlogar (90.)

Žuti kartoni: Banić (Gorica); Božić, Bosec, Caimacov, Lučić (Sl. Belupo)

Gorica (3-4-2-1): Banić - Krizmanić, Maloča, Leš (od 68. Čaić) - Mikanović, Kapulica (od 68. Dju), Pršir (od 80. Pavlović), Štiglec - Majstorović, Pajaziti (od 90. Šlogar) - Kolar (od 80. Majić).

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Božić, Kovačić, Lučić - Agbekpornu, Crepulja - Grgić (od 84. Murić), Caimacov (od 76. Liber), Dolček (od 90. Boras) - Martinović (od 76. Šakota).



Tagovi

HNLHNK GoricaSlaven Belupo

Ostale Vijesti