PIXSELL
PIXSELL

Prvi topnik Gorice i talentirani Ilečić ispraznili ormariće, Črnko ističe: „Nema razloga za paniku“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 11:25

Predsjednik Gorice najavio je dovođenje desnog beka, želja je ostanak Rukavine, a zamjene za sportskog direktora Brkljaču neće biti.

Sezone 23./24. u Turopolju se više nitko ne sjeća. Nakon što su sezonu ranije senzacionalno izborili ostanak u ligi, od Gorice se očekivalo da se u sezoni 23./24. ponovno vrate u borbu za gornji dom prvenstvenog poretka. Njihov san, i to već neko vrijeme, je Europa, ali na nju će morati još malo pričekati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prošloj sezoni u Goricu su vodila trojica trenera – Željko Sopić, Dinko Jeličić te Rajko Vidović, a potonji će povesti momčad na pripreme i za sljedeću sezonu. Kad se pogleda prvenstvena tablica, sedmo mjesto ne djeluje kritično, ali sama činjenica da je Gorica imala čak 17 poraza i da su bodovno bili bliži Rudešu nego Dinamu jasno govori kako se neke stvari trebaju promijeniti. Usporedbe radi, Hajduk, koji je odradio jednu iznimno razočaravajući sezonu, od Gorice je imao 27 bodova više, Osijek 16, a Lokomotiva 10…

Od dresa Gorica proteklih su se dana oprostili Alexander Munksgaard i Sven Blummel, posudbe su istekle Marku Soldi i Gabrijelu Rukavini, a sad su svoje ormariće ispraznili prvi topnik kluba Tim Matavž te talentirani Lenny Ilečić. Nadalje, ugovor je istekao i sportskom direktoru Mariju Brkljači koji je već prihvatio poziv SEH grupacije koja u svojem vlasništvu ima i novog hrvatskog prvoligaša Šibenik.

„Nema nikakvog razloga za paniku. Funkcioniramo normalno, planiramo budućnost i čekamo početak priprema“, rekao je Marku Vidalini u razgovoru za Cityportal predsjednik Gorice Nenad Črnko, nakon čega se osvrnuo na odlazak Marija Brkljače.

„Ne, u ovom trenutku ne tražim novog sportskog direktora. Ne zato što ga ne želim tražiti, nego zbog spleta drugih okolnosti. U stalnim smo kontaktima s potencijalnim investitorima, uvijek se tu nešto događa, a meni je logično da će netko tko dođe s novcem u klub, ako i kad se to dogodi, željeti imati pod kontrolom sportski segment kluba. I da će imati čovjeka za tu poziciju. U ovom trenutku sve razgovore i dogovore s igračima preuzeo sam na sebe, a sportskog direktora, na kraju krajeva, možemo imenovati i za mjesec dana“, dodao je.

Što se tiče dolazaka i odlazaka, Črnko je naglasio:

„Svakako moramo pronaći pojačanje na poziciji desnog beka, na kojem trenutačno imamo samo mladog Đekića. Radimo na tome, a istovremeno bismo voljeli dovesti i po jedno pojačanje u svakoj od linija, obrani, sredini i napadu. Neki igrači vraćaju se s posudbi, ali u pregovorima smo i s nekolicinom potencijalnih pojačanja, tako da svakako možemo očekivati da će se ovaj aktualni kadar još mijenjati.“

Iako se Gorica na službenoj stranici oprostila od Gabrijela Rukavine, u klubu rade na tome da se talentirani krilni napadač vrati u Turopolje te da još jednu sezonu odradi u dresu Gorice. Kad je riječ o pripremama, većina protivnika već se sada zna, a svakako će najzanimljivije biti utakmice protiv Al Raeda kojeg vodi Igor Jovićević (17. srpnja, Velika Gorica). Prije tog ogleda Gorica bi trebala odigrati tri pripremne utakmice (Hebar, Arges ili ND Gorica, i Lokomotiva), a isto toliko utakmica u planu su i poslije ogleda sa saudijskim proligašem (Budafoki, Konyaspor, Rudeš). Prva pripremna utakmica u planu je 6. srpnja, posljednja 27. srpnja, dok prvenstvo Goričani otvaraju 3. kolovoza kad im u goste stiže Varaždin.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK GoricaHrvatska nogometna ligaHNLTim MatavžNenad Črnko

Ostale Vijesti