Prvi slučajevi koronavirusa u La Ligi: Čak petorica pozitivnih u redovima višestrukog prvaka

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.03.20. | 16:39

S obzirom da se radi o ''šišmišima'', iznenađujuće ih je kasno zahvatio virus za koji se vjeruje da je potekao od njihove vrste.

Do sada je španjolska prva nogometna liga bila jedna od rijetkih u kojoj nije potvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

No od nedjelje poslijepodne se i to promijenilo. Valencia je javila kako čak petorica njezinih igrača i članova stožera je testirano pozitivno, a ''nulti'' u klubu je bio Ezequiel Garay, 33-godišnji argentinski stoper.

 

 

Osim njega, zaraženi su i Eliaquim Mangala te Jose Luis Gaya od igrača, kao i glavni klupski doktor Juan Aliaga zajedno s klupskim delegatom Franciscom Joseom Camarasa Estellarom.

„Svi zaraženi izolirani su u svojim domovima. Osim što ćemo javnost izvještavati o novostima po ovom pitanju, klub apelira na neprestanu svijest zdravstvenih autoriteta i prisustvo u njihovim kampanjama podizanja svijesti o zarazi. Ne možemo dovoljno naglasiti važnost da sumnjivi pripadnici stanovništva ostanu svojim kućama, slijede uputsva vezana za higijenu i odgovorno ponašanje“, stoji u očitovanju kluba.

Prije tri dana Španjolski nogometni savez suspendirao ja sve utakmice Primere do daljnjega.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

PrimeraLa LigaEzequiel GarayValenciakoronavirus

Ostale Vijesti