REUTERS/Peter Powell
REUTERS/Peter Powell

Prvi puta nakon 38 godina: Arsenal ne smije nositi domaći dres u Derbiju sjevernog Londona

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.24. | 17:00

Topnici će novu pobjedu tražiti u gostujućem dresu

Arsenal će nositi svoju gostujuću opremu u nedjeljnom derbiju sjevernog Londona prvi put nakon 38 godina, budući da nadležna tijela smatraju da se njihov crveno-bijeli domaći dres sukobljava s Tottenhamovim bojama.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Gunners će tako nositi svoj crni dres na stadionu Tottenham Hotspur, nakon što je sudačko tijelo Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), reklo da njihov domaći dres "sadrži previše bijele boje". Arsenal je također rekao da se razgovaralo o nošenju domaćeg dresa s crvenim hlačicama, ali da nije postignut dogovor. Kao dio odluke PGMOL-a, Tottenham će također nositi svoju gostujuću opremu kada gostuju na Emirates u susretu u siječnju.

"PGMOL i Premier liga presudili su da naš dres za sezonu 2024./25. ima previše bijele boje, što je u suprotnosti s tradicionalnim bojama Tottenhama, čak i s opcijom crvenih hlačica i štucni za nas, o čemu se također raspravljalo", objavio je Arsenal i dodao:

"Kao rezultat toga, po prvi put u novijoj povijesti, nosit ćemo naše nove boje, ali ona je za nas pobjednička, s njom smo već odradili pobjedu protiv Aston Ville."

Profili na mreži X koji detaljno prate Arsenal, poput Arsenal Shirt Collection, kažu da je klub zadnji put nosio svoj gostujući dres u derbiju tijekom sezone 1985./86. kada je Tottenam imao potpuno bijeli komplet.

Podsjetimo, momčad Mikela Artete ulazi u utakmicu kao četvrta u Premier ligi sa sedam bodova iz prve tri utakmice, dok su Spursi 10. s četiri boda. Gunnersi su pobijedili na zadnja dva gostovanja kod Tottenhama.



Tagovi

ArsenalTottenhamDresoviPremier liga

Ostale Vijesti