Prvi nastup davno zaboravljen: Bi li se ikada sjetili da su ove igračine u karijeri zaigrale za Real?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.12.16. | 10:46

Evo nekih velikih imena koja su igrala za Real, a kojih se valjda ni njihovi klupski kroničari ne sjećaju!

Real Madrid je već na prijelazu milenija započeo svoju putanju kluba Galacticosa, u kojem nema puno mjesta za igrače koji već otprije nisu dokazana. Oni koji uspiju doći do potpisa imaju jako kratki rok za adaptaciju na trenerove zahtjeve, a čak ni onda nisu sigurni u svoju budućnost u Kraljevskom klubu. Nije stoga ni čudo da su neka od njih ostvarila razmjerno zapažene karijere nakon što u Realu nisu dobili pravu prigodu. Štoviše, za neke od njih i najveći nogometni kvizaši nikada ne bi rekli da su bili blizu dolasku u Real, a kamoli da su za njega i zaigrali. Evo najprominentnijih imena...

Borja Valero (2 nastupa, 2006-07.)

Današnji stup Fiorentine bio je dio Realovog juniorskog pogona, s kojim je potpisao profesionalni ugovor još 2004. godine. Uspio je tek dvaput zaigrati za prvu momčad prije nego ga je gužva u veznom redu Reala primorala da sreću nađe drugdje.

Christoph Metzelder (31 nastup, 2007.-2010.)

Bivši njemački reprezentativni branič 2007. je potpisao za Real, ali tamo je u tri godine uspio sakupiti nastupa koliko jedan igrač uspije u sezoni. Ipak, s Realom je osvojio La Ligu (2007/08.) i španjolski Superkup (2008.).

Hamit Altintop (12 nastupa, sezona 2011/12.)

Nakon dobrih nastupa u dresu minhenskog Bayerna, turski reprezentativac je ostvario veliki transfer u Real. Ipak, osvajanju titule s Realom te sezone unatoč, Altintop se nije naigrao u Madridu te je nakon te sezone odlučio kontinuitet pronaći kod kuće, u Galatasarayu.

Juanfran (11 nastupa, 2004. – 2006.)

Teško je zamisliti da je ovaj radišni bek i ikona Simeoneovog Atletica ikada igrao za gradske rivale, ali Juanfran je zapravo dijete kluba. Slično kao i Borja Valero, Juanfran je započeo svoju profesionalnu karijeru na Santiago Bernabeuu, ali je nakon tek 11 nastupa u prve dvije sezone odlučio da mu je bolje pronaći mjesto drugdje. Preko posudbe u Espanyolu završio je u prvo u Osasuni, a onda i u gradskom rivalu za koji ima evo već više od 200 nastupa u pet godina.

Marcos Alonso (1 nastup, 2010.)

Conteovo ovosezonsko otkriće u Chelseaju i dugogodišnji pouzdani bek Fiorentine, Alonso je zapravo dijete Reala. Za njih je pak odigrao tek jednu seniorsku utakmicu prije nego je odlučio spasiti karijeru odlaskom u engleski Bolton, a zatim i u Fiorentinu.

Nuri Sahin (10 nastupa, 2011.-2014.)

Zvijezda Borussije Dortmund je bila na meti mnogih europskih velikana, da bi se u konačnici odlučio za prelazak u madridski Real. To mu i nije bila najpametnija odluka, pošto je u tri sezone sakupio tek – 10 nastupa. Doduše, osvojio je La Ligu u sezoni 2011/12.

Ezequiel Garay (31 nastup, 2008.-2011.)

Argentinski reprezentativac je preko Racinga iz Santadera stigao u redove Reala 2008., gdje se mnogo očekivalo od argentinskog stopera. Ipak, pod Joseom Mourinhom je postao tek četvrti izbor za stopera; kada je te 2011. odigrao tek pet susreta za Real, odlučio je da mu je najbolje tražiti transfer. Dobio ga je tog ljeta, kada je otišao u Benficu za 5.5 milijuna eura.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ezequiel GarayNuri SahinMarcos AlonsoJuanfranBorja Valero

Ostale Vijesti