Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Protiv Bjelorusa se mora do sva tri boda kako se ne bi zakomplicirala ova kvalifikacijska epizoda (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 08:05

Skočića stalno muče isti problemi otkako je preuzeo mlade Vatrene, a glavobolju mu zadaje i ozljeda strijelca u obje kvalifikacijske utakmice.

Hrvatska U21 reprezentacija će ovog utorka u Velikoj Gorici (Max Sport 1, 17.30 sati) odigrati svoju treću utakmicu u kvalifikacijama za Euro za mlade. Iako Bjelorusi imaju čak četiri utakmice više od svojih vršnjaka iz Hrvatske u ovim kvalifikacijama, oni su trenutno na pretposljednjem mjestu skupine G s istim brojem bodova kao posljednja Andora.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Zanimljivo, Bjelorusija u prosjeku prima nešto manje od tri pogotka po utakmici, dok Hrvatska zabija točno tri pogotka po susretu. Mladi Vatreni su četiri puta ubacili loptu u mrežu Ovčjih otoka, a onda dvaput u mrežu Grka s kojima su ovog petka odigrali susret bez pobjednika u Tripoliju (2-2).

U tom ogledu se vidjelo kako Skočića muče uvijek jedni te isti problemi otkako je sjao na klupu mladih Vatrenih, a to je obrana. Izbornik je bio toliko nezadovoljan izvedbom startnog stoperskog para Katinić – Tikvić da je obojicu odlučio ostaviti u svlačionici. Potez je to koji se ne viđa često, ali budući da su u nastavku mladi Vatreni ipak bili nešto bolji, može se reći kako je Skočić ispravno postupio.

U tom je ogledu za mlade Vatrene debitirao Dino Grozdanić, stasiti stoper koji je u drugom dijelu bio najbolji hrvatski defenzivac. Čudno, ali istinito.

Inače, Hrvatska je protiv Grčke gubila, potom okrenula, da bi na kraju u 89. minuti prosula pobjedu. Zouglis je sjajnom dubinskom loptom uposlio Koutsiasa koji je prvo pobjegao Perkoviću, a onda i lagano matirao Čavlinu kojeg je prvo zaobišao nakon njegovog 'izleta u prazno'.

Ono što je bilo dobro u ogledu u Tripoliju je napadačka igra. Baturina je – prvi put nakon 'ohoho' utakmica – bio raspoložen, ali mu je nedostajao veći support od Sučića koji se nedavno vratio nakon duge pauze. Ljubičić je drugu utakmicu zaredom zabio za reprezentaciju, ali se zato u Grčkoj ozlijedio. I to u jednoj situaciji koja je na prvu izgledala bezopasno. No, napadač LASK-a je krivo stao, izvrnuo zglob, a tek treba vidjeti hoće li biti spreman za današnji ogled.

Na lijevoj strani napada je priliku ispred Biuka dobio Vidović, s tim da ju nije baš najbolje iskoristio. Imao je neke svoje 'momente', ali od njega se ipak očekuje malo više.

Bjelorusija, uz svo dužno poštovanje, ipak nije kvalitetom ni blizu Grčkoj. Prije četiri dana su dobili čak šest komada od Portugalaca, a jedini pogodak postigli su nakon prekida. Njihov forte mogli smo pretpostaviti i bez ove posljednje informacije…

Njihovo prvo ime, a ujedno i kapetan, je Andrej Rilač, standardni prvotimac Dinamo Minska te Ruslan Lisakovič, inače mlađi brat Vitalija koji je igrao za Dinamo II, Rudeš i Varaždin. Vitalij danas brani boje Rubin Kazanja, ali je prilično nezadovoljan svojim statusom u klubu te je izgledno da već ove zime napusti klub.

Inače, ogledi Hrvatske i Bjelorusije, barem u uzrastu do 21 godine, bili su nerijetko zanimljivi. Posebice onaj prvi iz 2017. godine kad su Gračanove trupe do pobjede došli u – 90+3. i 90+6. minuti!

Gosti su poveli u Varaždinu pogotkom Bahara (48.), da bi onda mladi Vatreni do pobjede došli duboko u sudačkoj nadoknadi kad su precizni bili Lorenco Šimić (90+3.) te Benković (90+6.).

Hrvatska U21 reprezentacija taj je ogled započela u sljedećem sastavu: Posavec – Karačić, L. Šimić, Benković, Sosa - Šunjić, Moro - Ivanušec (57. Turčin), Vlašić (76. Balić), Brekalo – Jakoliš

Za koga će se Skočić danas odlučiti, zna samo on, ali za očekivati je par promjena u odnosu na utakmicu protiv Grčke. Bukvić bi trebao biti u početnih 11, vjerojatno i Grozdanić, a priliku bi prije Vidovića mogao dobiti Biuk. No, kao što smo već konstatirali, odgovor na pitanje tko će startati zna samo Skočić

Sudačka četvorka dolazi iz Sjeverne Makedonije, a glavnu riječ imat će Igor Stojčevski. (I.A.S.)

Očekivani sastav:

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska U21Dragan Skočićkvalifikacije za U21 EuroEuro U21U21 Euro 2025

Ostale Vijesti