Slaven Branislav Babić/Pixsell
Slaven Branislav Babić/Pixsell

Prosinečki dao savjet Turcima: "Hrvatsku trebate napasti visokim presingom, Montella treba agresiju koju je koristio u Adani Demirspor"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 08:50

Legendarni hrvatski reprezentativac vrlo je cijenjen u Turskoj.

Večerašnja utakmica u Osijeku između Hrvatske i Turske privlači velik interes javnosti, pa i medija. Dvoboj je to koji bi mogao biti presudan u borbi za odlazak u Njemački, pa interes i ne čudi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Turski mediji savjet uoči današnjeg dvoboja potražili su kod Roberta Prosinečkog, kojeg Turci cijene iz vremena kad je bio trener Kayserispora i Denizlispora. Za portal Fanatik najavio je dvoboj na Opus Areni.

"Hrvatska je uvijek Hrvatska. Dugogodišnja praksa igranja zajedno jedan je od najvažnijih faktora koji čine razliku. Kad imate grupu igrača koji se dobro poznaju i pomažu jedni drugima, čak i ako se okupljate tri-četiri puta godišnje, te vam navike daju nadmoć. To vrijedi za Hrvatsku. Iako s vremena na vrijeme malo mijenjano sustav, igrači su uvijek sjajni", započeo je Prosinečki za Fanatik.

Tursku će predvoditi novi trener, legendarni Vincenzo Montella.

"Montella, kao i svi ostali, zna kakvu igru ​​igra Hrvatska. Pristup koji je izuzetno strpljiv u posjedu lopte, nema žurbe, uspješnost dodavanja je tako visoka da čak i uspava protivnika, a iz malog broja stvorenih prilika ostvaruje rezultat", rekao je Prosinečki, a potom dodao i što Turci trebaju napraviti da upišu pozitivan rezultat:

"Ono što je važno za Turke je koliko mogu biti učinkoviti u ometanju ove kvalitete dodavanja. Najlakša je opcija igrati defenzivno i tražiti kontre, ali to ionako svi rade. Turskoj treba jača taktika da se vrati s pobjedom s obzirom na situaciju u skupini. Umjesto prepuštanja lopte suparniku i potpunog branjenja, Hrvatsku treba napasti snažnim visokim presingom. Za to je potrebna hrabrost, onda ćete isforsirati greške. Ako je cilj pobijediti, Montella treba agresiju koju je koristio kao trener Adana Demirspora", savjetovao je bivši reprezentativac Hrvatske. (I.M.)




Tagovi

Turska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaRobert ProsinečkiKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti