REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Propali pregovori Marscha i Svetaca, Oršić i Ćaleta-Car ostaju bez trenera do daljnjeg

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.02.23. | 17:33

Amerikanac je bio ‘prvi pick’ trenutno posljednje momčadi Premier lige nakon što je otkaz, potpuno zasluženo, dobio Nathan Jones.

Jučer se činilo da je dolazak Jessea Marscha na klupu Southamptona sigurna stvar, čekala se samo još službena potvrda, ali danas engleski mediji, umjesto ekskluzive kako je Marsch potpisao, javljaju kako su pregovori propali te da će Southampton do daljnjeg biti bez trenera.

Nathan Jones klupu Svetaca napustio je nakon nešto više od tri mjeseca. Upisao je pet pobjeda i devet poraza, a kap koja je prelila čašu nije bilo ispadanje od Newcastlea u polufinalu Liga kupa već činjenica da je njegova momčad ostala bez bodova u ogledima protiv Brentforda i Wolvesa radi čega su Sveci ostali ‘zabetonirani’ za dno Premier lige.

Isto tako, Jonesu se zamjeraju neke čudne odluke koje je donosio unazad nekoliko tjedana, a jedna od njih je i da je Mislava Oršića, siječanjsko pojačanje koji je prema najavama trebao biti jedan od glavnih igrača Svetaca u drugom dijelu sezone, prebacio u rezerve budući da je smatrao kako on trenutno “ne može pomoći” Svecima u borbi za ostankom.

Kao potencijalni nasljednici spominjali su se Frank Lampard, Wayne Rooney, Steven Gerrard i Ivan Jurić, ali je Jesse March bio označen kao ‘prvi pick’. Bivši trener Leedsa očito nije uspio dogovoriti uvjete suradnje sa Svecima, The Athletic javlja kako je kamen spoticanja bila duljina ugovora. Marsch je, naime, inzistirao na višegodišnjem ugovoru, dok su mu Sveci nudili ugovor do kraja sezone uz mogućnost produljenja.

Funkciju v.d.-a glavnog trenera do daljnjeg će obnašati 39-godišnji Španjolac Rubén Sellés koji je na početku sezone stigao u klub iz Copenhagena, a dosad je radio kao pomoćnik Ralpha Hasenhüttla (15 utakmica) i Nathan Jones (14 utakmica). (rv)



Tagovi

Jesse MarschSouthampton

Ostale Vijesti