Screenshot
Screenshot

Procurilo ime novog trenera Osijeka, Boto u Italiji pronašao 'novog De Zerbija'!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 13:19

Lani je osvojio Primaveru, a prethodno je radio u mlađim uzrastima Torina, Frosinonea i Rome.

Uskoro se očekuje bijelo-plavi dim iznad Opus Arene! Prema informacijama koje su se zakotrljale u javnom prostoru, a Germanijak je dobio potvrdu iz dobro obavještenih izvora bliskih klubu, novi trener Osijeka uskoro bi trebao postati Federico Coppitelli!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mladi strateg rodom iz Rima u Osijek bi trebao doći iz mlade momčadi Leccea s kojim je lani osvojio Primaveru, da bi onda ove sezone njegova momčad odigrala i dvije utakmice u UEFA Youth League. Lecce je ovu sezonu okončao na 10. mjestu Primavere, s tim da je posebno impresivno u slučaju 39-godišnjeg stratega kako je kroz njegove ruke prošao Joan González koji se ove sezone postao jedan od važnijih igrača prve momčadi kluba.

Sportski direktor Osijeka, Jose Boto, mladog talijanskog stručnjaka već dulje vrijeme ima na svojem radaru, a uz prethodno spomenutog Gonzáleza, Coppitelli je 'oblikovao' Scamaccu i Pellegrinija s kojima je surađivao u mlađim uzrastima Rome. Zanimljivo, trenerskim poslom počeo se baviti sa samo 26 godina, prvi posao bio mu je u U17 momčadi Frosinonea, da bi onda dobio poziv od Rome, kluba iz svojeg rodnog grada, gdje je prvo radio s mlađim kategorijama tri godine, a potom je postao i trener U17 momčadi.

Prema dostupnim informacijama, Coppitelli je ofenzivno orijentiran trener koji je unazad dvije godine na klupi Leccea uglavnom prakticirao 4-3-3 sustav, ponekad i 4-2-3-1 sustav. Budući da se Osijek sve više i sve značajnije okreće svojim mladim igračima, trener poput Coppitellija idealan je za ono što Boto s Osijekom dugoročno želi postići.

Talijanski strateg na klupi će tako zamijeniti Zorana Zekića čiji je drugi mandat na klupi Osijeka bio relativno uspješan. Iako popularni Zeka ima prilično snažan PR te je omiljen u navijačkom puku, oni malo bliži osječkoj svlačionici uvjeravaju nas kako je jedan od bitnijih razloga zašto se klub odlučio s njime pozdraviti je jasno iskomunicirana želja senatora momčadi koji su prilikom razgovora sa sportskim direktorom poručili kako će, u slučaju da Zekić ostane trener i sljedeće sezone, zatražiti transfer.

U svakom slučaju, Zekić je bivši, a Coppitelli budući trener Osijeka! Kako je Jose Boto onomad prepoznao kvalitete De Zerbija te ga uspio nagovoriti da iz Serie A svoje talente odnese u Šahtar odakle se potom zaputio prema Otoku, isto tako je sada prepoznao i rad i talent 39-godišnjeg Rimljanina za kojeg vjeruje da ima iznimno visok trenerski strop. I koji je idealan tip trenera da sprovede u djelo sve klupske ciljeve. Kako one dugoročne, tako i kratkoročne.

Soldo je riješena stvar, Jelenić blizu konačnog dogovora, a i iako se počelo sve glasnije šuškati o nekim drugim HNL igračima kao potencijalnim pojačanjima, dolazak Coppitellija jasan je pokazatelj kako u Osijeku jako dobro znaju što rade. Bit će ovo jedno prilično uzbudljivo ljeto gradu na Dravi…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jose BotoNK OsijekOsijekHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti