REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Problemi za praznovjerne: Protiv Slovačke pravdu dijeli Rumunj uz kojeg redovito gubimo

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 17:24

Sudio nam je dva puta, oba puta smo loše prošli

Iako je odabir sudaca u kvalifikacijskim ogledima za velika natjecanja tek puko zagrijavanje za pravi posao koji slijedi na završnom turniru, reprezentacije i javnost uvijek pomno prate tko kome sudi. Nakon dobrih iskustava iz Larnace gdje nam je pravdu dijelio engleski Michael Oliver, UEFA je dodijelila Vatrenima arbitra za utakmicu protiv Slovačke koja nas čeka u ponedjeljak na Gradskom Vrtu.

Bit će to Rumunj Ovidiu Hategan, dok će posao pomoćnika obavljati njegovi sunarodnjaci Radu Ghingulaec i Mircea Mihail Grigoriu.

Vatreni dobro poznaju Rumunja. Dio naše reprezentacije ga jako dobro pamti iz relativno nedavnog dvoboja protiv Francuske gdje su Tricolori u Ligi nacija na svom stadionu Saint Denis isprašili Vatrene s visokih 4:2. Rumunj je na utakmici podijelio šest žutih kartona, također je isvirao jedanaesterac Francuzima koji je realizirao Olivier Giroud.

Šest godina ranije, oni iskusniji iz vatrene svlačionici će se sjetiti poraza od Škota iz Glasgowa u sklopu kvalifikacija za Mundijal u Brazilu. Igor Štimac je poveo reprezentaciju na bolan put u Škotsku, izgubili smo 2:0. Neobično, Rumunj je bio škrat na kartonima, podijelio je samo dva, ali je zato sudio jedanaesterac Škotskoj koji je srećom po nas obranio Stipe Pletikosa. Od reprezentativaca koji će konkurirati za susret sa Slovačkom, jedino su Luka Modrić i Ivan Perišić sudjelovali u tom porazu.

Inače, letimičnim pogledom na njegovu sudačku statistiku, morat ćemo biti oprezni. U posljednjih devet utakmica koje je sudio, dodijelio je dva crvena kartona i čak 42 žuta, što je skoro pet kartona po utakmici.


Tagovi

HrvatskaSlovačkakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti