REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Problemi za Peteva: Šestorici BiH reprezentativaca zabranjen odlazak na utakmicu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 06.10.21. | 16:20

Među njima je i jedan igrač iz HNL-a, a od ranije izbornik BiH ima problema s ozljedama

Velike brige izborniku BiH Ivajlu Petevu zadao je ovaj listopadski mini ciklus reprezentativnog okupljanja. Brojni igrači otkazali su dolazak na okupljanje zbog ozljeda, a danas je uslijedio novi šok.

Šestorici reprezentativaca uskraćena je viza za ulazak u Kazahstan. Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.

„Nogometni savez BiH je kao i uvijek odradio sve potrebne aktivnosti u vezi s putovanjem naše momčadi te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć, a naše osoblje je do kasno sinoć pokušavalo pronaći rješenje“, objavili su iz NSBiH.

Tako izbornik Ivajlo Petev u narednim utakmicama neće moći računati ni na ozlijeđene Miralema Pjanića, Radu Krunića, Sinišu Saničanina, Matea Sušića i Stjepana Lončara. Zmajevi u Kazahstanu igraju 9. listopada, a tri dana kasnije igraju u Ukrajini.


Tagovi

Ivajlo PetevIvaylo Petevbosna i hercegovinaBiHBiH nogometna reprezentacijaFudbalski savez BiHNogometni savez BiH

Ostale Vijesti