Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Problemi za Garciju uoči završnice sezone: Istra 1961 ostala bez velikog talenta na dulji period

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 09:19

Dosad je skupio čak 52 nastupa za Zeleno-žute, a sad se očekuje da priliku iskoristi Rus koji je ove sezone ostao veliki dužnik.

Lijepo je ovih dana biti nogometaš Istre 1961. Trener Gonzalo Garcia svojim je igračima dao slobodno do ponedjeljka, smatra kako je neophodno da njegovi igrači 'napune baterije' prije uzbudljive završnice prvenstva, a iako nije baš uobičajeno da igrači dobiju četiri dana vezana usred sezone, Španjolac urugvajskog podrijetla ima neke svoje ideje od kojih ne odstupa. Nitko ga ne propitkuje, jer njegova Istra 1961 igra oku veoma ugodan nogomet. Doduše, da je moglo na kontu biti pokojeg boda više – moglo je, ali kad kao netko tko se bori za ostanak uzmete bodove Dinamu, Hajduku i Osijeku, onda je svima jasno da u klubu svi rade po nekom određenom planu.

Dakle, u Puli je situacija 'dobra', igrači su sigurno zadovoljni posljednjom odlukom trenera te će većina na odmor s osmjehom na licima. Preciznije, na odmor će svi veseli izuzev Matea Lisice, velikog talenta Istre 1961 koji se ovih dana ozbiljnije ozlijedio. Kako javljaju Sportske novosti, Lisici je navodno evidentirana ruptura bedrenog mišića od oko četiri centimetra što samo po sebi sugerira da je pred njim dugotrajna pauza.

Lisice je, dakle, spreman na dulju pauzu, a očekuje se da bi ga u momčadi trebao zamijeniti Rus Serdar Serderov na kojeg se ove sezone u Puli gleda kao velikog dužnika. I to potpuno opravdano, jer dok je bio kod Toplaka u Interu, Serderov je demonstrirao svoju kvalitetu na HNL travnjacima. Sad, kad je došao u bolji klub, s boljom infrastrukturom, gdje su mu bolja i primanja, on je podbacio. U 20 nastupa ove sezone, 28-godišnjak iz Mahačkale je upisao svega jednu asistenciju. Puno premalo za bivšeg U21 reprezentativca Rusije…

Istra 1961 svoju sljedeću utakmicu igra protiv Rijeke na Aldo Drosini. Nakon dva poraza u posljednja dva ogleda, momčad s Kvarnera se protiv Puljana mora 'vaditi', a to je dodatni problem za Garciju. Inače, Rijeka je u HNL-u upisala najviše gostujućih pobjeda baš protiv Puljana, dok je iza njih ostao Hajduk. U posljednjih pet međusobnih ogleda Istra 1961 je slavila jednom (polufinale Kupa, sezona 20/21.), a Rijeka četiri puta.



Tagovi

Mateo LisicaIstra 1961Gonzalo Garcia

Ostale Vijesti