NK Varaždin
NK Varaždin

Problemi u Varaždinu uoči Derbija sjevera: Bez najboljeg strijelca, krila, braniča, a možda i crnogorskog otkrića

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.10.23. | 11:23

Trener Kovačević i branič Škaričić uvažavaju Koprivničane

U petak se u 11. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva igra takozvani Derbi sjevera, momčad Varaždina gostovat će u Koprivnici, na stadionu Ivan Kušek Apaš do 18 sati protiv domaćina Slaven Belupa, pa sup red novinare ovaj tjedan u Zagrebačkoj ulici trener i jedan igrač izašli već u srijedu ujutro. Ovaj put je uz Marija Kovačevića sjedio branič Luka Škaričić (21).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Dobro se pripremamo za lokalni derbi, a na žalost imamo malih problema pred susret u petak. Lamine Ba još uvijek nije u konkurenciji, iako je počeo trenirati s nama, nećemo moći računati niti na Šegu, a vrlo vjerojatno neće moći nastupiti ni Brodić. I Vukčević je jučer bio bolestan, nadam se da se neće još netko do petka razboljeti. Ostali zaista dobro treniraju za utakmicu koja nam brzo dolazi nakon ogleda s Goricom”, rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

“Mislim da smo u dobrom ritmu, u posljednje četiri utakmice imamo dvije pobjede i dva neodlučena ishoda i očekujemo nastavak pozitivnog niza. Znamo da neće biti lagano, Slaven Belupo je potpuno drugačija momčad u odnosu na početak sezone. Mi smo ih prvu utakmicu u ovom prvenstvu nadigrali, ali je, na žalost po nas, završilo bez odluke. Slaven je sada momčad koja želi igrati, nadigrali su na svom terenu i Rijeku i Osijek, tako da znamo da nas čeka težak susret. Drago mi je da Slaven igra lijep nogomet i da hoće igrati nogomet, hoće visoko napadati, a takvi smo i mi cijelo vrijeme. Vjerujem da će biti zanimljiv lokalni derbi, otvoren s obje strane, a nadamo se i želimo da na kraju mi izađemo kao pobjednici. Sigurno će doći puno naših navijača u Koprivnicu, a dat ćemo sve od sebe da prije reprezentativne stanke napravimo još jedan dobar rezultat i nakon toga se dobro odmorimo”, poručio je Kovačević.

Igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Luka Škaričić ističe da je u svlačionici, kao i uvijek, pozitivna atmosfera, pogotovo nakon teške pobjede protiv Gorice (1-0).

“Igrao sam s U21 reprezentacijom protiv Slaven Belupa prije tri tjedna i mogu reći da sam pozitivno iznenađen. Novi trener je unio dosta promjena, puno su čvršći, agresivniji, pogotovo u sredini terena i idu u svaki duel na glavu. Očekuje nas teška utakmica, ali ako ćemo biti pravi, kao što smo bili protiv Gorice, možemo se nadati tri boda”, rekao je Škaričić, koji po potrebi uskače i na desnog beka, a protiv Turopoljaca je ušao kao taktička zamjena (72.) za Marina Pilja.

U prvoj utakmici ove sezone Arbër Hoxha je bio igrač preokreta, koji je Slaven Belupu donio bod (2-2), povratak nakon dva pogotka zaostatka.

“On je po meni najopasniji igrač lige što se tiče igre jedan na jedan, najdirektniji je. Analizirat ćemo ga, spremit ćemo se i pokušati što bolje zatvoriti”.

Na posljednja četiri susreta Varaždin je primio samo jedan gol. Može li i u Koprivnici mreža ostati netaknuta?

“Normalno da možemo, tome se nadamo. Dobro smo posloženi, dugo igramo zajedno, poznajemo se i imamo zajedništvo koje nas krasi”, zaključio je Škaričić. (G)



Tagovi

Derbi sjeveraSlaven BelupoNK VaraždinMario KovačevićLuka Škaričić

Ostale Vijesti