REUTERS/Hannah Mckay/File Photo
REUTERS/Hannah Mckay/File Photo

Prijelomna vijest: Rubiales javno podnio ostavku!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 22:45

Čelnik španjolskog saveza slomio se pred tv-kamerama

Suspendirani predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales rekao je javno da će podnijeti ostavku usred svađe o poljupcima nakon naslova Španjolske na Svjetskom prvenstvu za žene.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rubiales je ostao nepokolebljiv nakon finala protiv Engleske u Sydneyu 20. kolovoza, čvrsto uvjeren da neće odustati od svoje uloge unatoč međunarodnom negodovanju.

Poljubio je Jennifer Hermoso u usta tijekom dodjele trofeja, na što je veznjakinja rekla da nije pristala. Međutim, Rubiales je tvrdio da je to bilo sporazumno.

No potvrdio je u emisiji Piersa Morgana ‘Uncensored’ (“Necenzorirano”) da će dati ostavku, rekavši da "ne mogu nastaviti svoj posao".

„Što se tiče moje ostavke, da, učinit ću to. Učinit ću to jer ne mogu nastaviti svoj posao. Razgovarao sam s ocem, s kćerima, s bliskim prijateljima. Rekli su mi ‘sada se moraš usredotočiti na svoje dostojanstvo, da nastaviš svoj život inače ćeš povrijediti ljude koje voliš, sport koji voliš i ono što smo dugo gradili‘. Morao sam pretrpjeti mnogo ovih posljednjih nekoliko tjedana, ali ne radi se samo o meni“...

Španjolski sportski administrativni sud (TAD) također je otvorio slučaj protiv Rubialesa zbog "ozbiljnog nedoličnog ponašanja".

FIFA je suspendirala čelnika španjolskog saveza na 90 dana, a španjolski izbornik Jorge Vilda otpušten je u utorak nakon što je privremeni predsjednik Pedro Rocha rekao da se "srami" Rubialesovih postupaka.

Hermoso, zajedno sa svojih 22 suigračicaa, rekla je da neće igrati za reprezentaciju dok Rubiales ne podnese ostavku. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Španjolski nogometni savezŽenski nogomet

Ostale Vijesti