Prije tri godine igrao je za Hajduk, a sljedeću sezonu dočekuje u četvrtoj španjolskoj ligi

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 21.05.20. | 13:31

Iako su bili blizu promocije, to se ipak neće dogoditi.

Sjećate li se Ignacija Nacha Maganta?

Ovaj 28-godišnji Španjolac u ljeto 2016. stigao je u redove splitskog Hajduka kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u LA Galaxyju.

U HNL-u se zadržao nešto manje od godinu dana te je za to vrijeme uspio skupiti svega devet nastupa u dresu Bilih (ukupno 153 minute).

Nakon hrvatske avanture Maganto se vratio u Španjolsku gdje je igrao za Sanse i Alcobendas, da bi se na početku ove sezone priključio četvrtoligašu Union Adarveu.

Klub koji se trenutno nalazi u četvrtoj ligi angažirao je bivšeg igrača Hajduka kako bi im pomogao ući u rang više. Iako su bili na dobrom putu te su u trenutku prekida prvenstva bili druga momčad u Skupini 7 Trecera lige, klub će se ipak i dogodine natjecati u istom rangu budući da je španjolsi nogometni savez odlučio prekinuti sva natjecanja u nižim ligama.

Maganto, koji je u HNL-u samo jednu utakmicu započeo od prve minute (Hajduk-Rijeka 2:4), mogao bi tako treću godinu u nizu provesti u nižem rangu španjolskog nogometa. Iako je svoje najbolje igračke dane proveo u LA Galaxyju gdje je, između ostalog, postao jako dobar prijatelj sa Stevenom Gerrardom, Maganto nikako nije uspio ostvariti svoj puni potencijal iako je u veoma dobroj ligi kao što je MLS upisao 20 nastupa i dva pogotka.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

HajdukIgnacio Maganto

Ostale Vijesti