Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Prije dvije godine bio je najbolji strijelac 2. HNL, a sad je za 150 tisuća eura prešao u ruskog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.08.24. | 10:00

Potpisao je do 2026. godine uz mogućnost produljenja za dodatnu godinu.

Nakon što je u sezoni 21./22. bio prvi topnik tadašnje 2. HNL s 13 postignutih pogodaka, Martin Sekulić prešao je iz Rudeša u bugarskog prvoligaša Botev. Za momčad iz Plovdiva u posljednje dvije sezone skupio je 72 nastupa te je pritom postigao 16 pogodaka, da bi sada ostvario transfer u redove ruskog drugoligaša Urala koji je za njegove usluge izdvojio 150 tisuća eura.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sekulić u mlađim uzrastima igrao za Hajduk, bio je potom član i druge momčadi Osijeka, s tim da je svoje prve seniorske minute skupio u dresu Hrvatskog dragovoljca. Na otvaranju ove sezone postigao je dva pogotka u tri prvenstvena nastupa, a onda je stigao poziv Urala koji je prošle sezone ispao iz ruske Premier lige, ali zato imaju istaknutu želju izboriti ekspresan povratak 'u elitu'.

U novoj momčadi Sekulića će dočekati dvojica Hrvata. Prvi je Silvije Begić, 31-godišnji stoper kojeg se jedno vrijeme povezivalo s reprezentacijom BiH, a u međuvremenu je dobio i rusku putovnicu. Begić je u Rusiji od 2017. godine, a prije Urala igrao je za Orenburg, Rubin Kazanj i KS Samaru.

Osim njega, u Uralu je i Danijel Miškić koji je ujedno i kapetan momčadi. Miškić je nogometno školovan u Dinamu gdje je bio osam godina, igrao je kratko vrijeme i za Lokomotivu, a prije odlaska u Rusiju je četiri godine proveo u Sloveniji gdje se istaknuo u dresovima Celja i Olimpije. Miškić je u Rusiju stigao 2018., a nakon dvije godine u Orenburgu, od 2020. je standardan prvotimac Urala.

Iako je nova sezona tek počela, Ural je trenutno na drugom mjestu s 14 osvojenih bodova nakon sedam odigranih kola. Priliku za debi u dresu novog kluba Sekulić će imati već u subotu 31. kolovoza kad njegovoj novoj momčadi u goste dolazi Spartak Vladikavkaz.

S novim klubom Selulić je potpisao 2+1 ugovor.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Martin SekulićUralRusijaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti