Action Images / Darren Walsh Livepic
Action Images / Darren Walsh Livepic

Preminuo je Sven-Göran Eriksson: „Pazite na život i živite ga. Zbogom!“

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 26.08.24. | 14:07

Počivao u miru.

Legenardni švedski nogometni trener Sven-Göran Eriksson umro je u 76. godini.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prije sedam mjeseci Šveđanin je otkrio javnosti da boluje od raka gušterače te da mu je preostalo najviše godinu dana života. Od tada je teško bolesni Eriksson nastojao provesti što više vremena s obitelji i ispuniti si želje koje ranije nije stigao. Jedna od njih je da trenira Liverpool. Redsi su mu ispunili želju i proljetos je na Anfieldu vodio njihove legende protiv legendi Ajaxa.

"Nadam se da će ljudi reći da sam bio dobar čovjek, ali neće svi to govoriti. Nadam se da ćete me pamtiti kao pozitivnog tipa koji se trudio dati sve od sebe. Nemojte žaliti, smijte se. Hvala vam na svemu. Treneri, igrači, navijači, bilo je fantastično. Pazite na sebe i pazite na svoj život. I živite ga. Zbogom", rekao je Eriksson za Amazon Prime kad je postalo poznato kakva ga sudbina čeka.

U trenerskoj karijeri najviše ga se pamti po vremenu provedenom na klupi Tri lava, dok je u klupskoj karijeru najveće uspjehe ostvarivao u Italiji gdje je vodio Romu, Fiorentnu, Sampdoriju i Lazio, s tim da je s Biancocelestima osvojio Scudetto 2000. godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Sven-Goran Eriksson

Ostale Vijesti