Predsjednik Rome dio svojih navijača nazvao „j*****m moronima“

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 29.04.18. | 10:42

Oštre riječi Amerikanca talijanskih korijena.

Predsjednik Rome James Pallotta u intervjuu za službenu stranicu kluba napao je malu grupicu svojih ekstremnih navijača nazvavši ih „j*****m moronima“ te je ustvrdio kako narušavaju reputaciju kluba i štete talijanskom nogometu.

Američki investitor preuzeo je Romu 2011. i od tada je u sukobu s ultrasima Rome jer ih je htio maknuti sa stadiona, a više prostora omogućiti „obiteljima s djecom“, sukladno američkom poimanju praćenja sporta i upravljanja nogometnim klubovima prema kojem navijači nisu navijači, već obični potrošači.

Romini navijači ovaj su se tjedan sukobili s Liverpoolovim, ali i engleskom policijom pred utakmicu Liverpool – Roma na Anfieldu (5:2), a veliku zabrinutost u Rimu izaziva dolazak oko pet tisuća Liverpoolovih navijača na uzvratnu utakmicu protiv Vučice.

„Ove utakmice su odlične, ali one nisu na život ili smrt. Uopće me nije briga za rezultat na utakmici. Mi u Romi imamo dugačku tradiciju i par j*****h morona nam uništava povijest i nasljeđe. Umoran sam od toga. Mi imamo najbolje navijače na svijetu, ali mala grupica ljudi želi nas uništiti“, rekao je američki biznismen talijanskih korijena.

Utakmica Roma – Liverpool igra se u srijedu u 20:45.

(Foto: Reuters)


Tagovi

James Pallotta

Ostale Vijesti