Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Pred vratima Karoglanove promjene za Derbi (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 08:01

Hajduk ima problema s ozlijeđenim igačima, valja vidjeti tko će sve biti spreman za Dinamo

Hajduk se priprema za veliki Derbi s Dinamom u subotu, radi se na terenu, ali i izvan njega jer je otriveno da su igrači uz dopuštenje kluba tijekom reprezentativne stanke bili na team-buildingu u Pragu, dvodnevnom izletu na kojemu su posjetili i čuvenu pivnicu 'Kod Fleka' u kojoj je pala ideja o osnivanju Majstora s mora davne 1911. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, što se kadra tiče, još je neizvjesno kako će izgledati sastav protiv Dinama, jer tek ovog četvrtka će trener Mislav Karoglan imati na raspolaganju sve igrače, povratnike s reprezentativnih akcija. U naradna tri dana mora odlučiti s kojom će postavom u borbu s Dinamo u utakmici koju mora dobiti kako bi ostao u utrci za prvaka.

Čini se da standardni vratar Ivan Lučić ima problema s ozljedom, pa je sasvim moguće, ukoliko se on ne oporavi i ne bude sto posto spreman, da između vratnica stane prvi kapetan Hajduka Lovre Kaliinić koji je branio u prijateljskom dvoboju protiv Zrinjskog u Mostaru u petak kada su Bijeli u kombiniranom sastavu odigrali 1-1 s aktualnim prvakom Bosne i Hercegovine.

Kalinić se početkom ove sezone oporavio od teške ozljede koljena i često bio na klupi, a upisao je samo jedan službeni nastup još 31. listopada u Kupu protiv Jadrana LP. Strpljivo je čekao svoju priliku, a sada je možda dočeka i povede Bijele u Derbi. Pamtimo da je Kalinić znao briljirati u utakmicama s Dinamom još kao mlad, spašavati nemoguće što ga je i lansiralo prema inozemnoj karijeri.

Na desnom boku neće biti Dino Mikanović koji ima crveni karton, postoji opcija s Fahdom Moufijem koji nije do kraja spreman, pa će vjerojatno na to mjesto morati Niko Sigur. Što se stopera tiče, vjerojatno neće biti ni Filipa Uremovića koji je ozlijedio koljeno, a oporavak se protegnuo, tako da bi uz sigurnog Zvonimira Šarliju trebao zaigrati netko od dvojca Dominik Prpić i Josip Elez.

Pomicanjem Sigura iz veznog reda na desni bok, u sredini se otvara jedno mjesto za koje konkuriraju Laszlo Kleinheisler i Anthony Kalik, vidjet ćemo hoće li Karoglan Mađaru dati prednost budući da je australski Hrvat iznenada pao u drugi plan nakon što je bio trenerovo oktriće i ljubimac. Druga dva mjesta su rezervirana za Filipa Krovinovića i Rokasa Pukštasa.

U napadu također ima dvojbi, prije svega hoće li Josip Brekalo koji je odradio poluvrijeme protiv Zrinjskog biti starter ili će čekati prigodu s klupe, tako da bi mogli započeti Yassine Benrahou i Emir Sahiti ukoliko trener ne posegne za Leonom Dajakuom koji je dokazano bolji kao joker.

Jedan igrač nema zamjenu, to je Marko Livaja u špici, koji želi pobjedu nad Dinamom kao iskupljenje što nije iskoristio kazneni udarac s Lokomotivom s kojim su se Bijeli mogli spasiti kiksa. Nikola Kalinić je alternativa, ali i mogući partner u napadu Livaji u drugom dijelu, on svojim iskustvom i spretnošću pred vratima može biti od koristi.

MOGUĆI SASTAV HAJDUKA (4-1-4-1)



Tagovi

HajdukGNK DinamoDerbiPoljudMislav KaroglanLovre KalinićIvan LučićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti