Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Pranjićev debi iz noćne more, Zekić ostao jedini s maksimalnim učinkom u ligi

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.08.24. | 22:57

Zanimljiv okršaj hrvatskih stručnjaka na Koševu

Posljednji susret 3. kola Premijer lige BiH očekivano je rutinski otišao na stranu domaćina. Sarajevo je srušilo GOŠK iz Gabele rezultatom 3-1. Bio je to zapravo hrvatski okršaj budući da bordo momčad vodi Zoran Zekić, a GOŠK je ovoga tjedna preuzeo Danijel Pranjić, dok u sastavima i jedne i druge momčadi ima nekoliko hrvatskih igrača. Pranjiću ovo nije prvi angažman u BiH, s obzirom na to da je radio u tuzlanskoj Slobodi s kojom je ispao iz lige. Pranjić je naslijedio Admira Adžema poslije dva uvodna domaća poraza Gabeljana na startu sezone.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Najavljivao se ovaj susret kao Sarajevo Football Festival, budući da se u glavnom gradu BiH upravo održava i poznati Sarajevo Film Festival, a u to ime su se igrači u bordo dresovima dodatno potrudili ostati jedini s maksimalnim učinkom u ligi i to im je pošlo za rukom. Ili nogom.

Zekić je u susret krenuo s iznimno ofenzivnih prvih 11, što mu se i isplatilo. Njegova je momčad odmah krenula stvarati prilike, a Pranjić nije imao rješenje. Dodatne je muke proslavljeni Vatreni dobio u 28. minuti kada je Enes Sipović na sredini terena neoprezno startao i faulirao Oliveiru, nagazivši mu gležanj. Intervenirao je VAR, sudac je prvo pokazao žuti karton, a potom se predomislio i isključio igrača GOŠK-a. Otvorio je crveni karton protivnika dodatne mogućnosti Zekićevim igračima i naplatili su to 10-ak minuta kasnije.

Igrala se 41. minuta, kada je momčad stigla do vodstva, a strijelac gola je bio Renan Oliveira. Nakon što je Karić, golman GOŠK-a, obranio udarac igrača Sarajeva sa 16 metara, lopta se odbila na nogu Oliveire, koji je poslao u mrežu za vodstvo Sarajeva 1-0. Nogometaši Sarajeva stigli su i do drugog gola u prvom dijelu. Igrala se sudačka nadoknada prvog poluvremena kada je Beganović šutirao, Karić obranio njegov udarac, ali je na pravom mjestu bio Guliašvili, koji je loptu pospremio u mrežu golmana GOŠK-a taman pred odlazak na veliki odmor.

Zanimljivo, tijekom poluvremena pojavio se problem s mrežom jer je jedan dio puknuo i bila je potrebna intervencija. Riješeno je tako što je taj dio zalijepljen trakom i utakmica se nastavila s malim zakašnjenjem .U nastavku su Sarajlije u dvije minute dva puta bili blizu gola, a oba puta je pokušao Oliveira u 48. i 50. minuti. Pokazali su igrači Sarajeva da ne misle posustati unatoč ugodnoj razlici na semaforu, a Hamza Čataković zabio je za 3-0 sjajnim udarcem glavom u 70. minuti susreta nakon još boljeg centaršuta Unušića. No kada se činilo da je kraj za GOŠK, nakon ubačaja iz kornera obrana Sarajeva je loše reagirala i Lagumdžija je uspio pospremiti loptu u mrežu za 3-1, što je bio i konačan rezultat.

Vinko Soldo odradio je cijeli susret, Vladan Bubanja izašao je u 75. kada ga je zamijenio Matanović, a Edin Julardžija ušao je umjesto Oliveire u istoj izmjeni. Tada se sarajevskim navijačima predstavilo i novo napadačko pojačanje Aldin Turkeš. Lovre Rogić ostao je na klupi. Ivan Ikić odigrao je cijeli susret za GOŠK, Luku Ćubela zamijenio je u 75. Petar Raguž. Josip Miličević ušao je u nastavku umjesto Ivana Novakovića. Antonia Kaćunka je u 75. minuti zamijenio David Martić. Domagoj Stranput ušao je u 62. umjesto Avrića, kada je i Filip Mihaljević zamijenio Gogića.

Sarajevo je trenutno prvoplasirana momčad prvenstva s maksimalnih devet bodova, a GOŠK je predzadnji, još uvijek bez bodova. U sezoni u kojoj iz lige ispadaju četiri kluba, GOŠK će bodove morati ubrzo početi skupljati. Sarajevu je iduća utakmica sa Zrinjskim odgođena, tako da ih posljednjeg dana kolovoza čeka susret s Radnikom iz Bijeljine, dok GOŠK 24. kolovoza dočekuje Posušje, a potom pred reprezentativnu stanku ide na noge Borcu iz Banja Luke.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FK SarajevoGOŠK GabelaDanijel PranjićZoran ZekićBiH Premijer liga

Ostale Vijesti