Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Poznato tko mladim Vatrenima stoji na putu do Eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.10.24. | 08:01

Hrvatska je bila blizu izravnog plasmana na smotru najboljih U21 reprezentacija Starog kontinenta, ali nažalost morat ćemo kroz sito i rešeto dodatnih kvalifikacija

U susretu posljednjeg, 10. kola skupine G kvalifikacija za U21 Euro 2025. godine, hrvatska U21 nogometna reprezentacija je u Koprivnici pobijedila Grčku sa 3-2 izborivši plasman u dodatne kvalifikacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bila je to utakmica u kojoj je hrvatska reprezentacija povela sa 2-0, Grci su s dva gola u sudačkoj nadoknadi prvog dijela izjednačili, no odabranici Ivice Olića su u završnici susreta izborili pobjedu. Golove za Hrvatsku zabili su Lukas Kačavenda (16), Dion Drena Beljo (34) i Luka Vušković (76), dok su za Grke zabili Charalampos Kostoulas (45+3) i Theofanis Bakoulas (45+4).

Mladoj hrvatskoj reprezentaciji, koju vodi Ivica Olić, trebao je barem bod kako bi osigurala drugu poziciju koja osigurava dodatne kvalifikacije, a možda i direktan plasman na U21 Euro. Međutim, već je nakon poluvremena u Koprivnici postalo jasno da neće biti ništa od direktnog plasmana jer je Poljska remizirala s Njemačkom (3-3). Preostali rezultati savršeno su se poklopili, ali Hrvatska je ostala prva ispod crte, odnosno četvrta od devet drugoplasiranih reprezentacija. Imali smo na koncu isti broj bodova kao Poljaci, ali daleko slabiju gol razliku.

S obzirom na to da su kvalifikacije tijekom utorka navečer završene, poznato je i preostalih pet reprezentacija koje će se naći u dodatnim kvalifikacijama. To su Finska, Češka, Norveška, Belgija i Gruzija. Uefa će ždrijebom odrediti tri para, a doigravanje se igra po klasičnom sustavu - utakmica kod kuće i u gostima te će pobjednici parova igrati na Europskom prvenstvu.

Utakmice doigravanja igraju se između 11. i 19. studenoga, a ždrijeb parova održat će se 17. listopada u podne u Nyonu.

Europsko prvenstvo igra se u Slovačkoj od 12. do 29. lipnja, na njemu će sudjelovati 16 momčadi, a igrat će se na čak osam stadiona u osam gradova diljem Slovačke.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska U21Ivica Olićkvalifikacije za U21 EuroKvalifikacije za U21 Euro 2025.

Ostale Vijesti