Murod Yusuf/Pressphoto.uz/PIXSEL/PIXSELL
Murod Yusuf/Pressphoto.uz/PIXSEL/PIXSELL

Poznati svi sudionici četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 20:30

Među osam reprezentacija nažlost nije se uspjela ugurati i Hrvatska...

Nakon što je Argentina izbacila Hrvatsku (2-0) u posljednjoj utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva, kompletirani su svi četvrtfinalni parovi turnira.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tako će u nedjelju 29. rujna Brazil i Maroko odigrati prvu utakmicu četvrtfinala (14.30), a u kasnijem terminu (17.00) sučelit će se Venezuela i Ukrajina. Dan kasnije, u ponedjeljak (30. rujna) igraju Francuska i Paragvaj (14.30) te Kazahstan i Argentina (17.00).

Prema svemu viđenom na dosadašnjem dijelu turnira, u četvrtfinalu nas očekuju četiri izjednačena dvoboja. Brazil i Argentina su, dakako, najveći favoriti za osvajanje naslova, no u idućoj fazi natjecanja dobili su najteže raspoložive protivnike. Brazilce čeka sjajni Maroko, prvak Afrike, koji je u osmini finala izbacio favorizirani Iran. Zanimljivo, ove dvije momčadi susrele su se u ovoj fazi natjecanja i na zadnjem Mundijalu, a Brazil je prošao dalje nakon pobjede s 'nogometnih' 1-0.

Argentinu pak očekuje susret s četvrtim sa zadnjeg Svjetskog prvenstva, jakom euro-azijskom reprezentacijom Kazahstana koja je na ovom turniru remizirala sa Španjolskom (1-1), a potom izbacila prvaka svijeta i Europe Portugal u četvrtfinalu.

Tako da, iako Brazil i Argentina slove kao najveći favoriti za naslov, u četvrtfinalu ih očekuju dva iznimno jaka suparnika, ujedno i pretendenta za naslov.

Druga dva četvrtfinalna para su naizgled slabija. Ukrajina je blagi favorit protiv Venezuele koja je ozbiljna reprezentacija i koja je u osmini finala izbacila Španjolsku. Utakmica Francuska i Paragvaj trebala bi također biti vrlo izjednačena. Francuzi su za sada ostavili nešto bolji dojam (igrači, ne mislimo na kalkuliranje protiv Irana), ali Paragvaj je tradicionalno jedna od najjačih reprezentacija, ne samo Južne Amerike, nego i svijeta te je i u ovom dvoboju teško prognozirati pobjednika.

Par Brazil-Maroko križa se u polufinalu s boljim iz susreta Venezuela - Ukrajina, dok će pobjednik utakmice Paragvaj - Francuska u polufinalu igrati s boljim iz susreta Kazahstan Argentina.

Utakmice polufinala na rasporedu su 2. i 3. listopada, a finale 6. listopada. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024hrvatska futsalska reprezentacija

Ostale Vijesti