Pixsell
Pixsell

Poznati svi polufinalisti Kupa: Dva najveća rivala i dva 'autsajdera'

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.03.23. | 20:03

Polufinala se igraju 5. travnja.

Nakon današnje tri utakmice poznati su svi polufinalisti Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2022./23. Još jučer Slaven Belupo svladao je drugoligaša Rudeš s 2:0. S istim rezultatom Šibenik je danas svladao BSK u Bijelom Brdu, a Dinamo je nakon produžetaka nadvisio Lokomotivu i prošao dalje s 3:1. Hajduk je, pak, u Gradskom vrtu svladao Osijek s 2:1 i posljednji se plasirao među četiri najbolja.

Polufinalni dvoboji održat će se 5. travnja ove godine. Koji će biti parovi, još nije poznato, no sigurno je da će se početkom travnja četiri kluba boriti za plasman u finale koje se 24. svibnja igra na Rujevici.

Ždrijeb polufinala održat će se u ponedjeljak, 6. ožujka. Nositeljstva nema, a Dinamo i Hajduk nadaju se izvući Šibenik ili Slaven Belupo čime bi povećali šanse za plasman u finale. Šibenik i Slaven Belupo se, dakako, nadaju izvući jedan drugoga, čime bi također povećali šanse za plasman u finale.

Od spomenuta četiri kluba Dinamo je osvojio 16 Kupova i još je sedam puta igrao finale. Hajduk je sedam puta osvojio naslov i još pet puta izgubio u finalu. Slaven Belupo je dva puta igrao finale, 2007. i 2016. i oba puta izgubio od Dinama, a Šibenik je finale igrao samo jednom, 2010. kada je izgubio od Hajduka.

Polufinalisti Hrvatskog nogometnog kupa

Slaven Belupo

Šibenik

Dinamo

Hajduk


Tagovi

hrvatski nogometHrvatski nogometni kupDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukSlaven BelupoNK Šibenik

Ostale Vijesti