HANNAH MCKAY/Action Images
HANNAH MCKAY/Action Images

Poznati sudionici nokaut faze: Domaćini izbacili Francusku, Španjolska Argentinu, a Obala Bjelokosti Njemačku (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.07.21. | 15:26

Četvrtfinale se igra u subotu.

S današnjih osam utakmica završena je grupna faza nogometnog turnira na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju.

U skupini A, domaćini Japanci nadigrali su svjetske prvake Francuze i slavili 4:0. Pogotke za Japan zabili su Kubo u 27., Saki u 34. Pogodak za 3:0 zabio je Miyoshi u 70, a konačni rezultat postavio je Maeda u prvoj minuti sudačke nadoknade. Francuzi su od 74. minute igrali bez isključenog Kolo Mouanea.

Na taj način Japanci su završili na čelu skupine s maksimalnim učinkom i gol-razlikom 6:1, a Francuzi ostaju bez drugog kruga budući da je Meksiko nadvisio Južnu Afriku s istovjetnim rezultatom (3:0) i kao drugoplasirana momčad prošao u idući krug. Pogotke za Meksikance zabili su Vega (18’), Romo (45’) i Martin (60’). Obje momčadi utakmice su završili s igračem manje.

U skupini B Južna Koreja sa 6:0 nadvisila je Honduras i kao prvoplasirana momčad grupe prošla u drugi krug, dok se Latinoamerikanci opraštaju od natjecanja. Junak Korejaca bio je Huwang Ui-Jo koji je zabio hattrcick (12’, 45+5’, 52’-11m), Won Du-Jae zabio je jedan (19’-11m), a Kim Jin-Ya dva (52’, 82’). Kao druga momčad skupine u iduću fazu prošao je Novi Zeland kojem je, zbog bolje gol-razlike, bio dovoljan i remi (0:0) u dvoboju protiv Rumunjske.

Posljednjeg dana grupne faze natjecanja najviše se očekivalo od dvoboja u skupini C između Španjolske i Argentine. Pobjednik je prolazio u drugi krug, a Furiji je bio dovoljan i remi. Do njega su i došli, Mikel Merino zabio je u 66. na asistenciju Danija Olma, a Argentini je nedovoljni remi donio Tomas Belemonte u 87.

Pogodak Španjolske pogledaje OVDJE, a Argentine OVDJE.

Španjolska je tako završila na čelu skupine s pet bodova, a Argentina na trećem zbog lošije gol razlike od Egipta koji je s 2:0 nadvisio posljednju Australiju (Rayan 44’, Hamdy 85’).

Brazil je s 3:1 pobjedom nad Saudijskom Arabijom završio na čelu skupine D. Ponovno je briljirao najbolji strijelac turnira Richarlison koji je zabio dva (76’, 90+3’), a prvi pogodak na utakmici zabio je Cunha u 14. Jedini pogodak za Saudijsku Arabiju postigao je Al Amiri u 27. Od natjecanja se oprostila Njemačka koja nije uspjela svladati drugoplasiranu Obalu Bjelokosti. Afrikanci su poveli u 67. autogolom Henrichsa, a Njemačka je izjednačila u 73. giolom Lowena. No, Elf do kraja utakmice nije uspio zabiti te u drugi krug uz Brazilce prolaze Obalobjelokošćani.

U četvrtfinalu, koje se igra u subotu, Južna Koreja igra protiv Meksika, a pobjednik tog dvoboja igrat će u polufinalu protiv pobjednika dvoboja Brazil-Egipat. Domaćini igraju protiv Novog Zelanda, a najzvučniji dvoboj četvrtfinala bit će onaj između Španjolske i Obale Bjelokosti.



Tagovi

Olimpijske igreTokyo 2020Tokyo 2021Nogometni turnir na Olimpijskim igrama

Ostale Vijesti