Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Poznati suci za uzvratne utakmice hrvatskih klubova u Europi, Osječanima sudi 'stari znanac'

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 08:49

Rijeci sude Norvežani, Bijelima Sjeverni Irci, a Bijelo-plavima Ciprani

Hrvatski klubovi ostvarili su vrlo dobar učinak u prvim europskim utakmicama tekuće sezone. Najveću prednost pred uzvrat ima Osijek koji je s 5-1 nadvisio estonsku Levadiju. Siguran bi trebao biti i Hajduk koji se s 'rutinskih' 2-0 obračunao s HB Torshavnom, a najteži posao u uzvratu će imati Rijeka koja je odigrala 'nulu' s rumunjskim drugoligašem Corvinulom iz Hunedoare.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, i Riječani bi trebali proći u iduće kolo jer Rumunje dočekuju na Rujevici i, objektivno, puno su bolja momčad od prošlosezonskog osvajača drugog ranga rumunjskog nogometa (koji zbog birokratskih razloga nije ušao u elitni rang). Pravdu na utakmici koja će se 1. kolovoza u 20 sati odigrati na Rujevici dijelit će Norvežani Silvert Oksens Amland (31) kao glavni sudac te Alf Olav Rossland i Tom Harald Gornevik kao pomoćnici.

Pravdu na utakmici HB Torshavn - Hajduk (četvrtak, 1. kolovoza, 21.00, Torshavn) dijelit će Sjeverni Irac Tim Marshal (35), a pomagat će mu Georgios Argyropoiulos i Brian Wilson, također iz Sjeverne Irske.

Idući četvrtak Osijeka čeka čisto 'odrađivanje posla' protiv estonske Levadije. Glavni sudac na toj utakmici bit će 29-godišnji Menelaos Antoniou s Cipra, a pomoćnici će biti Kyriakos Sokratous i Eraklis Komodromos. Glavni sudac utakmice je, zanimljivo, sudio tri utakmice HNL-a, od čega čak dvaput Osijekui, u 2-0 pobjedi nad Rudešom početkom ovce godine te u 1-3 porazu Osijeka na Poljudu u studenom 2022. U ožujku 2023. sudio je i derbi između Dinama i Rijeke.

Svi suci su vrlo mladi i do sada nikada nisu sudili hrvatskim predstavnicima u Europi. Podsjetimo, u ovoj fazi natjecanja Konferencijske lige (za razliku od Europske lige) ne primjenjuje se VAR.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Konferencijska ligaEuropska liga

Ostale Vijesti