REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Poznati detalji velike krađe u Firenci: Prodali srpskog stopera pa 'izminirali' dogovoren transfer Hrvata u Ligue 1

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.07.24. | 13:02

Di Marzio piše da se uskoro očekuje konačno 'da' hrvatskog reprezentativca, dok je Schira dodao kako će Lecce dobiti 14 milijuna eura i bonuse na ime odštete, dok se Hrvatu sprema ugovor koji mu garantira 10.5 milijuna eura!

Počelo je lagano s tiskanjem dresova, event-manager Rennesa spremao je veliko predstavljanje, ali na kraju od transfera Marina Pongračića u redove francuskog prvoligaša ipak neće biti ništa! Pisali smo već, Pongračić je bio na koračić od transfera u momčad iz Ligue 1 za koju je ne tako davno igrao Lovro Majer, ali onda se u priču ubacila Fiorentina koja je prvo prodala stopera Nikolu Milenkovića u Nottingham Forest za otprilike 14 milijuna eura, a taj isti iznos samo će proslijediti Lecceu (uz bonuse) koji će tako na hrvatskom braniču zaraditi ogroman novac u samo godinu dana otkako je stigao u njihove redove.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pongračić se jako dobro adaptirao na nogomet u Serie A, odlazak u Rennes mu je bio svojevrsni odlazak u nepoznato, dok je s veličinom Fiorentine odavno upoznat. Nadalje, u Serie A već sada sve zna, godinu dana igrao je standardno, bio kamen temeljac obrane Leccea, a sada bi isto trebao nastaviti raditi u znatno većem klubu iz Firence koji je ovog ljeta u velikom remontu. Riješili su se nekih velikih ugovora (Castrovilli, Duncan, Bonaventura, Kokorin), sada su prodali i Milenkovića, dok su od ulaznih transfera već zgotovili Moisea Keana iz Juventusa (napadač, 13 miliijuna eura te Nicolasa Valentinija iz Boce Juniors (stoper, bez odštete).

Što se tiče transfera hrvatskog braniča, Fiorentina je napravila 'veliku krađu' u posljednji trenutak, a kako javlja Nicolo Schira, ako Pongračić, kako navodi njegov kolega Di Marzio, uskoro kaže finalno 'da', tada bi trebao potpisati petogodišnji ugovor koji mu garantira 2.1 milijuna eura godišnje, što u prijevodu znači da će do isteka ugovora zaraditi 10.5 milijuna eura!

Novi trener Fiorentine Raffaele Palladino uglavnom prakticira sustav s trojicom u posljednjoj liniji, a Pongračić bi trebao biti centralni branič, dok bi mu s desne strane trebao biti povremeni argentinski reprezentativac Quarta, a s lijeve ranije spomenuti Valentini ili pak kapetan Biraghi kojem je prirodna pozicija lijevog beka.

Što se tiče wing-backova, ako Biraghi bude lijevi stoper, onda će uz aut-liniju ordinirati Parisi, dok je na desnoj strani 'zacementiran' mladi Kayode (20) za kojeg talijanski mediji ističu da bi jednog dana mogao postati najveći izlazni transfer u povijesti kluba.

U sredini bi trebali glavnu riječ voditi Amrabat (ako ostane, prati ga Galatasaray) te Mandragora, dok za poziciju u vrhu napada konkuriraju najbolji igrač momčadi Nicolas Gonazalez, Lucas Beltran, Moise Kaen, Jonathan Ikone i mnogi drugi.

Kako bilo, dojam je kao da bi Pongračić na Artemio Franchi stigao kao 'kec na desetku', ali, kako je u ovom poslu već bilo podosta preokreta, ipak treba još malo pričekati prije nego što sve bude 'ufficiale'.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marin PongračićLecceFiorentinaSerie AItalijaNikola Milenković

Ostale Vijesti